Е, вече и на най-неграмотните им стана ясно, че целта на “Титан” е да метне ЦСКА в кофите за боклук. Впрочем така наречените “крале на боклука” отдавна са запратили отбора в контейнера. Лошото е, че го натискат още по-силно и не щат да го вадят оттам, сякаш им е изгодно тимът да гние. Защо, никой не знае… Вероятно има някаква далавера, която ние, простосмъртните и обикновени хора, не можем да разберем. Дали Гьоре изпълнява поръчки, дали е част от задкулисни игри и далавери? Въпроси без отговори. Едно обаче е сигурно – онзи прословут рефрен, който сектор “Б” скандира от години, в момента е повече от актуален. ЦСКА се превърна в “червен” боклук, който никой няма намерение да почисти.
 
И най-неуките разбраха, че Йовановски не е за ЦСКА. Никога не е бил и няма да бъде. С прословутата си ризка и с лукавата си физиономия човечецът прилича на охридски кръчмар, който по заповед на доставчиците сипе отрова в червените чаши на зажаднелите за победи фенове.
 
Ама Гьоре е най-малко виновен. Вината е в тези, които го оставиха. На които не им пука от гласа на народа, от желанието на запалянкото. Де се чуло и видяло освен в ЦСКА треньор да запише серия от негативни резултати, след което никой не го пипа с пръст?
 
“Титаните”, които всъщност са джуджета, влизат в историята с най-неадекватните си решения. Уволниха Павел Дочев след загубите от Левски, Черноморец и равенството с Видима, а същевременно не смеят да пипнат Гьоре Редника след 0:1 от Славия, 2:2 с Локомотив (Сф) и 0:0 с пълния аутсайдер Калиакра. И на най-големите лаици им просветна, че ЦСКА не за титлата, но и за място в Европа трудно ще се пребори.
 
Случващото се в клуба прилича много на обстановката преди 15 години. През есента на 1995-та “червените” започнаха сезона с Пламен Марков и записаха серия от негативни резултати. Финишираха на 8 място през първата половина на шампионата, след което най-сетне шефовете се решиха на рокада и привлякоха Георги Василев. Днес както е тръгнало, ЦСКА и осмата позиция няма да удържи след финала на есенния полусезон...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ