Четирима футболисти на ЦСКА са били пробити от “Левски” преди вечното дерби. Както е известно, двубоят на стадион “Васил Левски” завърши с победа с 2:1 за “сините”, като решителното попадение на Жоао Силва падна в 90-ата минута на мача след колективна грешка в “армейската” отбрана.

Двама от хванатите футболисти са вратарят Томаш Черни и защитникът Иван Бандаловски, пише “7 дни спорт”. Именно първият е с най-голяма вина за победното попадение на “Левски”, след като не успя да избие едно на пръв поглед безобидно центриране в малкото наказателно поле на ЦСКА.

Един от собствениците на “червените” – Иво Иванов, който наскоро се оттегли от Надзорния съвет, е бил информиран часове преди началото на вечното дерби, че четирима от футболистите са пробити от съперника. За да бъде сигурен, той е поръчал на четирима надеждни специалисти да наблюдават само и единствено играта на всеки един от посочените играчи по време на дербито. След края на мача всички те са били категорични в оценките си – пробив има, подозренията са напълно основателни.

Впоследствие четиримата агенти на Иво Иванов са подкрепили доводите си с видеозапис на избрани моменти от мача с участието на съответните футболисти. Това веднага довело до скандал между двамата собственици на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов. Последният, който в последните седмици движи нещата на “Армията”, обаче отрекъл да знае за подобно нещо.

По информация на “7 дни спорт” в “Левски” продължават с опитите си да печелят мачовете си извън терена. За целта “сините” са хванали трима от титулярите на Локомотив (Пд) преди днешния мач между двата отбора на “Лаута”. От вестникът твърдят и че знаят имената на въпросните играчи, без да ги обявяват публично.

Според изданието, вчера в ранния следобед и треньорът на Локомотив Стефан Генов е научил за пробива в отбора му.