Треньорът Георги Чиликов, който е работил и в Левски, и в Лудогорец, също похвали "сините" за представянето в Разград, въпреки загубата с 1:2 от шампионите.

"Лудогорец като отбор също е в процес на изграждане, но пак са с крачка пред другите. Левски също върви във възходяща линия. Вчера показаха зъби, агресия, особено през първото полувреме докато имаше физически сили. Противопоставиха се, добре пресираха, изненадаха в определени моменти Лудогорец", каза Чиликов, който за последно беше треньор на Арда (Кърджали). 

Бившият голмайстор гостува в Актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов.

"Една от причините за загубата на Левски снощи е, че част на играчите отпаднаха физически", каза той.

"Левски стоеше добре, но се разпокъса в един момент. Друго важно нещо е, че смените в Лудогорец са равностойни и това също наклони везните. Левски като динамика, като самочувствие показа, че върви напред", добави Чиликов. 

"Трудно ще бъде само с местни млади футболисти, но е добре, че се налагат нашите, българските таланти. Когато бях треньор в Кърджали, там реално не е функционирала школата, и е трудно постоянно да се купуват играчи. И когато имаш ограничен бюджет, става още по-трудно. Школите трябва да произвеждат, но в много райони не са това, което трябва да бъдат", каза още Георги Чиликов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022