Александър Томов дава пресконференция на стадион "Българска армия". Основният все още акционер говори за случващото се в клуба в последните няколко дни и конфликта с останалите серизони акционери - семействата Инджови и Манджукови.

"Бях убеден, че споразумението между нас с Инджов и Манджуков е нещо истинско и реално, и че всичко това е следствие на тяхна инициатива. Миналата седмица не бях инициатор на тази пресконференция, която се състоя тук. Идеята да станат мажоритарни собственици беше подкрепена от мен и главната причина за това е, че след 18 месеца искрено исках, и все още искам, да имам партньор, тъй като сумите, инвестирани през 2014 година бяха значителни. Ръководството не можеше да рискува и повярвах на тези хора, че сделката е сериозна, съзнателна, мотивирана. Искам да ви информирам, че юристите на господин Инджов ни дадоха две споразумения и два договора, които бяха предадени по време на мача с Берое. Ние подписахме - от страна на ЦСКА, от страна на "Лира". Аз се съгласих всички мои акции да прехвърля срещу финансиране в размер на 3 милиона лева до края на сезона. Абсолютна лъжа е, че някой не е предоставил информация. Такава се искаше от януари насам, многократно бяха правени одити", заяви Томов.

"Няма да коментирам причините защо последва този отказ. За нас е ясно, че от месец насам атаката срещу ЦСКА стана радикална. През цялата година сте свидетели как определени медии бяха достатъчно добре подкрепени да ругаят срещу ЦСКА. Бяхме десетки пъти фалирани, стотици пъти ни взимаха лиценза. Всичко това знаем кой и как го организира", продължи Томов.

"Имаше жертви. Отборът беше пробит, лично от Манджуков бе предприета атака срещу Стойчо Младенов. Бяха специално откраднати документи, за да бъде уязвен Стойчо Младенов, беше атакуван, беше поставен ултиматум на Стойчо Младенов. Такава мръсотия има граници. Зад тази работа се крие Манджуков, но то е съвместно. Каква е целта - ясна е целта. Удряйки върху треньора и отбора преди мача с Лудогорец, да има тежка драма. И неплайщайки поето споразумение с договор.

Аз се връщам в ЦСКА по принуда, защото виждам заговор. Защо по принуда?! Опитът да се удари ЦСКА, поредният опит е престъпление. Това да поемеш писменни ангажименти и да се измъкнеш по бели гащи и да кажеш три дни по-късно, че не са ти дали информация, лъжейки, това е атака, която е ясна. Ясна атака, директна атака.

1.ЦСКА ще получи лиценз.

2.Заплатите на футболистите ще бъдат платени

3.Тези хора няма да видят ЦСКА.


Много е трудно това да се случи заедно, но ще направим всичко възможно особено последното. Но да се каже, че аз ще взема акциите и ще ги даря на някого е акт на безотговорност. Ясно е, че има хора зад тях. Не може да направиш пресконференция по собствено желание миналия петък, в събота да донесеш договор, а на другия ден да дадеш интервю, в което да казваш - а, не, ще помисля. И след три дни да кажеш, че Томов нещо маже. Подписах акциите срещу ангажимента да се извършат плащания до 30 юни. ЦСКА не може да бъде оставен в ръцете на подобни лица. Ако се обадят още веднъж, ще публикувам всички договори", каза още Томов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015