Ексцесиите на стадион „Българска армия“ преди и след мача между ЦСКА и Ботев (Пловдив) стигнаха до Западна Европа. Авторитетното италианско издание „Тутоспорт“ обърна сериозно внимание на събитията, разиграли се в дома на „червените“. Изданието нарече случилото се „Черен четвъртък за българския футбол“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Анормална расистка демонстрация се проведе на стадион "Българска армия" в София по време на ожесточения протест на феновете на ЦСКА срещу техните играчи и английския треньор Алън Пардю. Бушонът, о отприщил гнева на привърженици, разбира се, е в спортните резултати: отборът спечели само веднъж в последните пет двубоя и ще завърши шампионата на второ място, виждайки празника на шампиона Лудогорец Разград.

Следователно, тези нула титли, накараха най-запалените фенове да влязат на стадиона и да счупят една от гредите. Но това не е всичко: феновете на ЦСКА демонстрираха най-лошото от себе си, когато отборите пристигнаха за мача срещу Ботев (Пловдив) – те хвърляха банани и бутилки срещу автобуса на играчите в червено и бяло.

Искането на българските хулигани е много ясно: всички чужденци далеч от клуба и Пардю да остане начело. В отговор на проявата на феновете, цели четирима играчи отказаха да излязат на терена след расистките сплашвания: Мазику, Баи и Гарсес“, пише „Тутоспорт“.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022