Уволненият дисциплинарно от ЦСКА защитник Костадин Стоянов е на път да подпише договор с отбор ставал Европейски шампион. Трансферът му се движи от бившият треньор и спортен директор на “армейците” Драголюб Симонович.

В момента Стоянов е в Белград на среща с представители на Цървена звезда, а Дуци съпровожда бранителя и му помага да се ориентира в обстановката в сръбската столица. По неофициална информация футболистът е минал медицински прегледи и предстоят финални преговори за личните му условия, пише “Труд”.

Цървена звезда стяга нов отбор, който да спре диктатурата на градския съперник Партизан, спечелил 6 поредни титли. Последните две бяха завоювани от "гробарите" с друг бивш “армеец” в състава - Иван Иванов.

Ситуацията на Звезда обаче никак не е розова. Наскоро сръбската федерация налаожи забрана на европейския клубен шампион за 1991 година да картотекира нови футболисти заради неизпълнени финансови изисквания. Същата мярка обаче сполетя още 11 клуба от сръбското първенство и се очаква ветото над "червено-белите" да падне след изчистване на дълговете.

Преди седмица отборът официално оповести новия си треньор. 43-годишният словенец Славиша Стоянович, селекционер на родината си до декември миналата година, седна на горещия стол, освободен от португалеца Рикардо Са Пинто. Очаква се да има и директна среща между съфамилниците Стоянович и Стоянов с посредничеството на Симонович.