Изпълнителният директор на Локо (Сф) Георги Марков направи интересно изказване пред БЛИЦ след победата над “Левски”. “Железничарите” биха с 1:0 в мач от 25-ия кръг на “А” група. “Всички сме доволни и от играта, и от резултата. Радвам се, убеден съм, че нашето място и нашите усилия не са за това място, на което сме. Локомотив не е отбор за втората седмица на първенството. Но ще си извървим нашия път, няма да се оплакваме.

Победата ни се дължи най-вече на добрия колектив. С това пречупихме “Левски”. Там не се знае кой кой. Аз дори не познавам повечето от тези момчета със сините фланелки. В защита освен Дъстли Мулдер и Даниел Димов, другите са ми непознати, обясни Марков. – Аз лично очаквах да победим. Като играеш по-добре, като си по-силният отбор, е нормално да биеш.
Чух някакви смешни оправдания от щаба на гостите. Терена им бил лош, бил неравен, не знам си какво... Криво било игрището, крива им била нивата...(смее се). Нали знаете какво й пречи на кривата ракета?”

Бившият защитник на “сините” коментира и моментното състояние на “Герена”: “Виждах, очаквах “Левски” да е слаб, но чак толкова слаб да бъде, не съм очаквал. Честно ви казвам. Ако по времето, когато играех, допуснехме подобно представяне, щеше да има паднали глави сигурно. Но, не знам, не искам да коментирам проблемите на “Левски”. Да се оправят, само че не искам да се оправдават с терена. Какъв е за тях, такъв е и за нас. Добре, срещу Славия нали играха на килим? (визира “Герена” – б.р.). Какво направиха? Боли ме до известна степен за “Левски”, разбира се. Все пак там са минали едни от най-хубавите години от кариерата ми. Ще ви кажа едно: за да носиш синята фланелка, трябва да имаш характер и дух. Тези момченца не само качества, те и дух нямат. За какво да говорим повече? Ние може навремето да сме имали слаби мачове, да сме играли слабо, но никога не сме падали по този унизителен начин. Пожелавам им успех срещу ЦСКА, каза още Марков.

- Извънредни премии няма да даваме. Все пак “Левски” не беше такъв дразнител. Даже няма да празнуваме в някое заведение организирано. Били сме “Левски”? Много важно! Нищо не сме постигнали. Всеки иска да играе срещу силните и да се докаже.
Да вдигнем Купата на България, към това ще се стремим през този сезон.“


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ


Article.jpg