Членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов бе категоричен, че най-подходящата кандидатура за селекционер на националния отбор е Любослав Пенев. Босът на Локомотив (София) сподели, че след разговори с Гриша Ганчев ще предложи треньора на Литекс за наставник на "трикольорите". Вчера стана ясно, че договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен и временно начело на "трикольорите" ще е Михаил Мадански. В същото време ръководителите на родния футбол продължават да търсят вариант за селекционер, като най-вероятно той ще бъде българин.

Гигов е разочарован от факта, че Матеус не се е отнасял сериозно към задълженията си.

"Ние му плащаме да стои тук и да гледа мачове, а той ходи на Октоберфеста. Оттук-нататък не трябва да залагаме отново на чужденец, защото това ще бъде голяма грешка", заяви босът на Локо (Сф).

Запитан дали шефовете на футбола ни ще се опитат да върнат Димитър Бербатов в състава, Гигов отговори: "Ще водим пак разговори, но според мен той много трудно би променил решението си."

"Следващият треньор ще бъде избран в кратък срок. Ние обмислихме няколко имена. Още преди да дойде Матеус предложих Любослав Пенев. Името му отново се завъртя. Той е един от най-подходящите хора. Освен добър треньор, наставникът трябва да има и силен характер", каза още в студиото на btv Николай Гигов.

"Отново ще предложа Любо Пенев, но преди това ще говорим с Гриша Ганчев. Моето мнение няма да го променя. Той е най-подходящият. Категорично смятам това", добави босът на "железничарите".

"Поколението, което идва отдолу, няма необходимите качества. Много са комплексни нещата. Нямаме училищни шампионати, няма бази. Закриха се доста футболни центрове, като започнем от Пирин, минем през Русе. Те изчезнаха по икономически причини. Ако в този момент няколко човека се откажат от футбола, ще загинат още центрове", завърши Гигов.