ЦСКА стана поредният български отбор, който бе ощетен от съдиите по време на мач от Европа. Преди това от реферите си изпатиха Левски и Лудогорец. 

Този път хърватският съдия Дуйе Струкан не отсъди чиста дузпа за ЦСКА за очевидна игра с ръка в наказателното поле на футболист на Базел. По този начин лиши "червените" от евентуален втори гол и осигуряване на комфортна преднина преди очертаващия се много тежък реванш в Швейцария. 

Целта не е да прикриваме недостатъците на българските отбори, като се вторачваме в съдийството. Не може обаче да си затваряме очите и с лека ръка да се примиряваме с неправдата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Така, както правят председателят на СК на БФС Виктор Касай и неговият заместник Коце Гергинов. Заместник на книга, защото може и той да е машинист на влака. Знае ли човек какво се случва във всичката тази бъркотия.

Много е чудно дали въобще на двамата им пука, че реферите правят всичко възможно българските отбори да не просперират в Европа. Може пък и да не са разбрали, защото не гледат мачовете.

Нали уж Касай бе нает заради името и авторитета си. За пореден път стана ясно, че назначението му не води до нищо добро. Какво направи до този момент? Изготви ли доклад, извади ли множеството грешки на реферите, за да запознае УЕФА? С какво се е подобрило съдийството в България?

Няма и как да се подобри. Как да стане като Касай се е отдал на дистанционната работа. Конферентни връзки и разговори до втръсване. Дотам се е стигнало, че при подобни разговори част от българските рефери се включват от заведения и кафета. Познайте колко го слушат и дали му обръщат внимание? Колко мача на живо гледа Касай? Може би в началото го направи няколко пъти, за да остави добро впечатление и оттогава не сме го виждали.  

Стои безучастен и гледа сеир. Тлъстата заплата обаче сигурно си я взима редовно...

С досегашната си работа Касай ясно показа, че не е от полза на българския футбол?   

Бисер ТОШЕВ / Гонг

Еfbet Лига - сезон 2022/2023

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК