Това ЦСКА изчезва. Отива в небитието. Прави се нов футболен клуб. Реално погледнато, новото ЦСКА не би трябвало да има нищо общо със старото. С две думи – изчезва 65-годишната история, изчезват титлите – 31-а на брой, всички купи на България и успехите в Европа. Включително трите полуфинала – двата за КЕШ и единият за КНК.

Върнем ли обаче историята назад, ще видим, че има доста конкретни и подобни примери. Едни от конкретните примери за Локомотив (Пд) и Берое. Локо оцеля, след като се сля с Велбъжд (Кюстендил), получавайки неговия лиценз. Настоящият Берое по документи няма нищо общо със стария. Онзи Берое, станал шампион през 1986 година, е обявен в несъстоятелност от бившия си собственик Николай Банев. Влезте в търговския регистър и ще се убедите.
 
Сега за подобните примери. Нали си спомняте, че до 90-те години включително футболните клубове бяха дружества с нестопанска цел. Впоследствие те бяха превърнати в акционерни дружества. Един от първите, предприели този ход, бе “Левски”. После го последваха и останалите. Чисто юридически няма никаква правоприемственост между сдруженията с нестопанска цел и АД-ата. Никаква! По закон е така. Т.е. – излиза, че от момента, в който “Левски” става акционерно дружество, той няма нищо общо с онзи велик “син” клуб, мачкал ЦСКА със 7:2 и ликувал с десетки титли и купи. Същото се отнася и за ЦСКА, трансформирал се от от дружество с нестопанска цел в АД.
 
Да, но и “сините” фенове, и феновете на останалите отбори, включително и на “червените”, припознаха новите клубове. Историята им се запази, успехите – също.  Така ще бъде и сега. Всъщност, ЦСКА не е изчезнал, ЦСКА оцеля и ще го има, след като се отърси от "Титан".