Наставникът на "Левски" Илиан Илиев даде обяснение за изненадващото привличане на Атанас Курдов, който се завърна в родния си клуб и от няколко дни тренира със "сините".

"Има три неща за привличането му. Първото е, че има качества. Второто е, че всеки заслужава втори шанс и третото - не можем с лека ръка да отхвърляме талантите", заяви Илиев на пресконференцията си преди мача с Берое. Двубоят от 20-ия кръг на "А" група е утре от 16:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Той е осъзнал грешките си до момента, най-вече шансът, който му беше даден в Германия, но се е възползвал от него. Аз го познавам - и като характер, и като личен живот. Сега е момента да разбере, че му се дава втори шанс и има отлична възможност да заиграе на високо ниво", продължи наставникът на "Левски" за бившия голмайстор на "Ботев" (Пловдив), който след "канарчетата" игра за кратко и в Локомотив (Пловдив).

"Не мога да кажа, че кара проби. Добре познавам качествата му. Просто трябва да му видим функционалното състояние и присъствието му в съблекалнята. Проби е, ако организираме контроли заради него, а ние няма да го правим това нещо. Смеят да твърдя, че е добре е функционално", получи похвали Атанас Курдов от Илиан Илиев.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ