ЦСКА надви трудно Славия със 7:6 след дузпи в уникална драма на "Българска армия" и се класира за финала на турнира за Купата на България. В редовното време и продълженията резултатът бе 0:2, след като "червените" бяха спечелили първата среща с 2:0 като гости. Така се стигна до дузпи, при които "армейците" имаха повече късмет и след общо 16 изпълнения от бялата точка продължават напред. Мено Кох сгреши от домакините, а Димитър Евтимов се превърна в герой за тях, отразявайки ударите на Никита Николаевич и Кемело Нгуена. На финала "червените" очакват победителя от втория полуфинал между Левски и Лудогорец утре вечер. "Сините" спечелиха първата среща с 3:2 в Разград.

Домакините имаха възможност да открият резултата още в третата минута след удар с глава на Кайседо, но вратарят на Славия се справи.

Само шест минути по-късно Славия поведе след комбинация межди Радослав Кирилов и Тони Тасев, разписал се в опразнената врата за 1:0. "Белите" стопиха преднината на ЦСКА от първата среща след шут от около 30 метра на Иван Минчев за 2:0 в 12-ата минута.

Само няколко минути след това домакините имаха претенции, че топката е преминала голлинията при удар отблизо с глава на Кайседо, но съдията и ВАР не смятаха така.

ЦСКА опита натиск и Георги Йомов шутира покрай гредата, а "червените" започнаха да задържат повече топката.

Към края на полувремето от пейката на Славия скочиха срещу решение на Волен Чинков, като Загорчич и Петков получиха жълти картони, а ЦСКА направи смяна - Варела напусна, за да влезе Греъм Кери.

В самият край на първата част Кайседо направи пореден пропуск за ЦСКА, като опита да вкара от малък ъгъл, но не уцели вратата. Малко преди това Иван Минчев опита да изненада вратаря на "червените" директно от корнер, но Евтимов се справи.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Втората част беше белязана от активност на "червените" на терена и по трибуните, като за хвърлени факли по терена, играта временно бе спряна. В първия четвърт час "армейците" опитаха няколко удара, но нито един от тях не попадна в очертанията.

Славия имаше две добри възможности около 65-ата минута, като първо удар на Радослав Кирилов беше блокиран, а малко след това Йон Бакеро отита да вкара почти от центъра в опразнената от Евтимов врата.

Жорди Кайседо пропиля поредната възможност за ЦСКА в мача в 70-ата минута, когато Вуцов увисна, а еквадорецът опита да вкара с рамо.

Славия отвърна с опасни контраатаки, но Радослав Кирилов и Кристиан Добрев стреляха встрани на два пъти, а веднъж Евтимов се намеси при удар на Добрев извън наказателното поле.

В самият край на мача Карло Мухар можеше да реши всичко с удар на метър от вратата, но я прати над вратата, пропускайки златна възможност. Така след 2:0 за ЦСКА и 2:0 за Славия в реванша, срещата влезе в продължения, в които ще важи правилото за гол на чужд терен.

В другия сблъсък от 1/2-финалите Левски посреща Лудогорец утре от 19:00 часа на "Герена" след победа с 3:2 като гост в първата среща.

Три минути след началото на първото продължение Емил Виячки се намеси с хладнокръвие, след като бе притиснат от Яник Вилдсхут. В 105-ата минута Вион стреля с глава след центриране на Кери от пряк свободен удар, но бе отсъдено и нарушение в атака на десния бек на „червените“.

В началото на второто продължение домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Емил Виячки в наказателното поле, но реферът Волен Чинков запази мълчание.

Пет минути по-късно Кери не успя да засече подаване по земя на Йоан Баи, а след това Вуцов спаси и удар на Вилдсхут. Атаките на ЦСКА продължиха и в 115-ата минута Кайседо бе на сантиметри от това да засече центриране на Баи от дясното крило.

Секунди преди края на мача Вуцов и Баи влезоха в съприкосновение при спор за висока топка. И двамата футболисти паднаха на земята и се наложи лекарските щабове на двата отбора да влизат на терена. Вуцов се изправи на крака, но Баи лежеше на земята и на терена влезе линейка, която трябваше да откара френското крило на ЦСКА, но той бе изнесен на носилка край аутлинията. В суматохата се стигна до разправия между щабовете на двата отбора, а Густаво Бусато получи жълт картон. Междувременно Баи показа, че е в съзнание, а съдията свири край на мача и последваха дузпи. При тях само Мено Кох от "армейците" сгреши и прати топката над вратата, докато Димитър Евтимов спаси ударите на Никита Николаевич и Кемело Нгуена, за да класира ЦСКА на финала.

ЦСКА - СЛАВИЯ 7:6 след дузпи, 0:2 в редовното време и продълженията
(в първата среща 2:0, общ резултат 2:2 и 7:6 след дузпи)
0:1 Тони Тасев (9), 0:2 Иван Минчев (12)

ПРИ ДУЗПИТЕ:
1:0 - Греъм Кери реализира хладнокръвно първата дузпа
1:1 - Георги Вълчев изравни с безапелационно изпълнение
2:1 - Карло Мухар прати Вуцов в другия ъгъл и вкара спокойно
2:2 - Димитър Стоянов е точен с мощен удар от бялата точка в центъра на вратата
3:2 - Амос Югас е сигурен в изпълнението си
3:3 - Людовик Соарес със зашеметяващо изпълнение под гредата
4:3 - Томас Лам също е точен, а Вуцов остана в средата на вратата
4:4 - Мартин Петков възстановява равенството
5:4 - Жорди Кайседо вкара и петата дузпа за домакините
5:5 - Венцислав Керчев с точен удар в центъра на вратата
6:5 - Асен Дончев с главозамайващо изпълнение опъна мрежата
6:6 - Гьоко Зайков реализира и изравни
6:6 - Мено Кох шутира над вратата и пропусна дузпата
6:6 - Димитър Евтимов спаси удара на Никита Николаевич

7:6 - Брадли Мазику е хладнокръвен от бялата точка
7:6 - Кемело Нгуена пропуска, Димитър Евтимов спаси и прати ЦСКА на финал



По-важното от мача по минути:
0' Греъм Кери от ЦСКА получи фланелка с номер 100 от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов заради 100-те мача, които ирландецът записа за "червените".
0' Друга интересна подробност около срещата е, че светлинното табло на "Българска армия" отново работи.

1' Начало на срещата. Малко фенове по трибуните.
3'  ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ в мача! Жорди Кайседо стреля опасно с глава към вратата на Славия след центриране на Варела, но Вуцов се справи.
9'  ГОООООЛ за Славия! Радослав Кирилов избяга от защитата на "червените" по лявото крило и пусна топката към връхлитащия Тони Тасев, разписал се в опразнената врата за 1:0.
12'  ГОООООЛ за Славия! Иван Минчев изстреля истински снаряд от около 30 метра и свари неподготвен Евтимов за 2:0.
16'  СПОРНА СИТУАЦИЯ! Жорди Кайседо насочи топката отблизо с глава, Вуцов изби, като претенциите на "червените" са, че топката е преминала голлинията с пълния си обем. След ВАР Волен Чинков даде знак играта да продължи.
21' ХУБАВ УДАР на Георги Йомов, но покрай гредата.
30' ЦСКА вдигна оборотите и опитва да натисне, но без видим резултат засега.
32' ВЪЗМОЖНОСТ за Славия! Радослав Кирилов тръгна на скорост и намери Мартин Петков, който стреля слабо.
38'  НАПРЕЖЕНИЕ покрай страничната линия! Треньорът на Славия Златомир Загорчич и резервният вратар Георги Петков получиха картони за претенции към главния съдия.
42' ХУБАВ ОПИТ на Иван Минчев да изненада отбраната на ЦСКА от корнер, но неуспешно и Евтимов се справи.
44'  ПРОПУСК! Жорди Кайседо се измъкна отляво и стреля от малък ъгъл, но покрай вратата.
45+2' Край на първата част.
..............................................................
46' Начало на второто полувреме.
50' Тибо Вион стреля, но опитът му бе блокиран от защитата на гостите. 
52' Играта временно е спряна заради хвърлени факли по терена от агитката на ЦСКА в сектор "Г".
53' ХУБАВО ЦЕНТРИРАНЕ на Греъм Кери към вратата на Славия, но нито един от "червените" не успяха да засекат топката.
59' ШУТ ОТ ДИСТАНЦИЯ на Маурисио Гарсес, но високо над вратата.
61' ОЩЕ ЕДИН ОПИТ на ЦСКА! Греъм Кери напредна по лявото крило, но ударът е блокиран и топката излиза в корнер.
65'  ПЪРВИ ОПИТ на Славия за втората част! Радослав Кирилов проби по лявото крило, сви към дъгата на наказателното поле, но ударът му е блокиран.
66'  КАКЪВ ПРОПУСК на Славия! Грешка в отбраната на ЦСКА! Йон Бакеро опита да вкара с удар от центъра в опразнената врата, но не уцели рамката.
70'  ШАНС ЗА ЦСКА! Вуцов увисна при центриране, а Кайседо засече топката с рамо, но не уцели вратата.
72' Още един пробив на Радослав Кирилов, но ударът му минава встрани.
75' ХУБАВ УДАР от дистанция на Кристиан Добрев, но покрай вратата.
78'  СТРАХОТЕН УДАР на Кристиан Добрев извън наказателното поле, но Евтимов плонжира с спаси.
90'  НЕВЕРОЯТЕН ПРОПУСК НА ЦСКА! Карло Мухар можеше да донесе успеха за ЦСКА, но стреля над вратата от чиста позиция.
90+3' Край на редовното време от мача! Предстоят продължения!
..................................................
91 - Начало на първото продължение
93 - Емил Виячки трябваше да проявява хладнокръвие, след като бе притиснат от Яник Вилдсхут, но бранителят на гостите се справи
96 - "Червените" опитват да установят натиск, но без успех
99 - Христо Попадийн се контузи и бе изнесен на носилка
100 - Виячки центрира от пряк свободен удар в наказателното поле, но Димитър Евтимов се извиси над всички и се намеси
102 - Радослав Кирилов проби по лявото крило и финтира защитник, но ударът му бе блокиран от Мено Кох
105 - Вион стреля с глава след центриране на Кери от пряк свободен удар, но бе отсъдено и нарушение в атака на десния бек на „червените“
105+1 - Край на първото продължение
..........................................................................
106 - Начало на второто продължение
107 - домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Емил Виячки в наказателното поле, но реферът Волен Чинков запази мълчание
111 -   Кери не успя да засече подаване по земя на Йоан Баи, а след това Вуцов спаси и удар на Вилдсхут
112 - Йоан Баи центрира и Венцислав Керчев изчисти в корнер, след който не последва нищо сериозно
114 - Жорди Кайседо се размина с топката след центриране на Йоан Баи
120+1 - Секунди преди края на мача Вуцов и Баи влезоха в съприкосновение при спор за висока топка. И двамата футболисти паднаха на земята и се наложи лекарските щабове на двата отбора да се намесят, а дори и линейка влезе на терена, но Баи бе изнесен на носилка до аутлинията
120+5 - Край на продълженията! Голове не паднаха и дузпите определиха ЦСКА да е първият финалист в турнира


ЦСКА София ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 15. Тибо Вион , 29. Томас Лам, 4. Мено Кох (к), 24. Карло Мухар, 18. Брадли Мазику, 21. Амос Юга , 10. Георги Йомов (95 7. Йоан Баи (122 16. Асен Дончев), 5. Федерико Варела (40 8. Греъм  Кери ) , 27. Маурисио Гарсез (70 Яник-Сони Вилдсхут) , 9. Жорди Кайседо
Резерви: 1. Густаво  Бусато , 16. Асен Дончев, , 7. Йоан Баи, 30. , 14. Калоян Кръстев, 20. Жуниор Нзила
Старши треньор: Алън Пардю

Славия София СЛАВИЯ: 21. Светослав  Вуцов, 83. Христо Попадийн (101 37. Венцислав Керчев), 23. Емил Виячки, 29. Гьоко Зайков, 4. Людовик Соарес, 73. Иван Минчев   (62  16. Кемело Нгуена), 77. Георги Вълчев, 7. Йон Бакеро, 10. Радослав Кирилов (к) (117 18. Димитър Стоянов), 88. Тони Тасев  (62'  11. Кристиан Добрев), 9. Мартин Петков
Резерви: 1. Георги Петков , 37. Венцислав Керчев, 14. Никита Николаевич, 15. Мартин Георгиев, 18. Димитър Стоянов
Старши треньор: Златомир Загорчич 

Съдия: Волен Чинков
Стадион: "Българска армия", София
Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022