ЦСКА приема Славия днес от 19:00 часа на стадион "Българска армия" в реванша от полуфиналите за Купата на България. "Червените" направиха първата крачка миналата седмица, когато се наложиха с 2:0 при гостуването в "Овча купел".  

Домакините излизат с мисълта да довършат започнатото, но трябва да имат едно наум, тъй като "белите" на Златомир Загорчич не са за подценяване. 

ЦСКА е актуалният носител на Купата на България и се стреми да защити отличието, което спечели миналия сезон. Освен това "армейците" преследват класиране в трети пореден финал в турнира. Преди 2 години те загубиха злощастно след дузпи от Локомотив (Пловдив), а през миналия сезон Бисмарк Чарлс донесе победата с 1:0 над Арда и трофея във витрината на ЦСКА.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Червените" ще бъдат водени във втори пореден двубой от именития британски специалист Алън Пардю, който бе на резервната скамейка и при нулевото равенство в дербито с Левски в неделя. Той наследи временно на поста Стойчо Младенов, а както БЛИЦ вече съобщи, след реванша със Славия му предстои среща с ръководството, като има вероятност да продължи да води отбора.

За реванша тази вечер Пардю не може да разчита на наказаните Иван Турицов и Жеферсон. Както е известно, Юрген Матай пък е контузен, а с травма е и Бисмарк Чарлс. На вратата отново се очаква да бъде Димитър Евтимов за сметка на Густаво Бусато, а пред него в защита - Тибо Вион, Томас Лам, Мено Кох и Брадли Мазику. Мухар и Юга се очаква да бъдат опорни халфове, а Греъм Кери - плеймейкър. Гарсес и Йомов най-вероятно ще стартират по крилата, подпомагайки Жорди Кайседо.

В Славия отсъстващите са контузените Борислав Цонев, Емил Стоев, Ертан Томбак и Ерол Дост, както и наказаният Мартин Атанасов. 

Припомняме, че за разлика от много други европейски надпревари, правилото за гол на чужд терен все още важи в турнира за Купата на България. 

Вероятни състави:


ЦСКА: Димитър Евтимов, Тибо Вион, Томас Лам, Мено Кох, Брадли Мазику, Карло Мухар, Амос Юга, Георги Йомов, Греъм Кери, Маурисио Гарсес, Жорди Кайседо
Контузен: Юрген Матай
Наказани: Иван Турицов, Жеферсон
Tреньор: Алън Пардю


СЛАВИЯ: Светослав Вуцов, Христо Попадийн, Емил Виячки, Гьоко Зайков, Людовик Соарес, Кемело Нгуена, Георги Вълчев, Иван Минчев, Тони Тасев, Радослав Кирилов, Йон Бакеро
Контузени: Стоев, Цонев, Дост, Томбак
Наказан: Мартин Атанасов 
Треньор: Златомир Загорчич


Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022