Нападението на футболистите на Лудогорец в Стара Загора беше основното нещо, което трябваше да се разисква на днешното заседание на Дисциплинарната комисия. Това обаче не се случи.

В събота БЛИЦ първи разкри, че група от около 30 ултраси нападна с камъни и бомбички разградчани на тренировката на Лудогорец в Стара Загора на стадион "Трейс Арена" преди реванша от 1/8-финалите за Купата на България срещу Берое.

Дисциплинарната комисия обаче отложи разглеждането на скандала за следващото си заседание. Мотивите на хората от БФС са недостатъчното събрана информация.

Проверка на БЛИЦ в Дисциплинарния правилник не откри точка, по която Берое да може да бъде наказан
. Полицията в Стара Загора пък не знае нищо за инцидента и при това положение Дисципът ще чака информация единствено от Лудогорец, както и от свидели на екшъна. Едни от тях са длъжностните лица на мача от Югоизточната "В" група между Верея и Созопол, който се е провел минути преди започването на тренировката на Лудогорец.

Лицата са станали очевидци на грозните сцени и заради това се изисква и тяхното мнение. Те са привикани на следващото заседание на Дисциплинарната комисия.

Решенията на Дисципа:

По Т. 2. от дневния ред:

Във връзка с инцидента на 16.11.2013 г. на стадион „Верея” в гр. Стара Загора между привърженици на ПФК”Берое” и състезатели и сл.лица от ПФК”Лудогорец”, ДК отлага разглеждането на случая и изисква подробна допълнителна информация от:

1. ПФК ”Лудогорец”

2. ПФК ”Берое”

3. 1-во РПУ – гр. Стара Загора

4. ЗС на БФС – гр. Пловдив, относно проведената футболна среща за първенството ЮИ „В” АФГ между отборите на ФК Верея и ФК Созопол и призовава длъжностните лица на горепосочената среща.