Най-сетне бе сложен край на сагата “Валери Божинов”! Нападателят почти сигурно ще играе през пролетта в “Левски”. Бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити се разбра с ръководството на 100-годишния клуб. Очаква се днес (събота) Божинов да бъде официално представен като ново попълнение на “сините”.

Само няколко часа по-рано БЛИЦ написа, че след като преминаването на Божинов в ПАОК е пропаднало, има огромни шансове той да се озове в "Левски", въпреки че упорито отричаше.

Валери до последно държа в напрежение всички на “Герена”, защото изчакваше затварянето на “трансферния прозорец” в Европа. През последната половин година бившият български национал се подготвяше самостоятелно и с отбора на Локомотив (София). Роденият през 1986 г. талант се забърка и в куп скандали извън терена. Той заведе дело срещу последния си клуб Спортинг (Лисабон).

Мениджърът на Божинов - Джери Паломба, е убеден, че двамата ще осъдят португалския гранд пред Арбитражния съд за спорт в Лозана заради неправомерното уволнение на футболиста. Грандът от Лисабон намери цаката на българския нападател, който вземаше висока заплата, и му развали контракта заради неявяване на тренировки.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA