ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на националния ни отбор Младен Кръстаич говори на пресконференция преди утрешната евроквалификация срещу Черна гора. Мачът в Подгорица е от 19:00 часа българско време.

Сърбинът каза, че футболистите му са показали добра игра срещу Литва, Сърбия и в първия мач срещу Черна гора, но по нашите географски ширини се гледат само резултатите.

„Със сигурност не сме доволни от първото полувреме срещу Иран, без значение, че беше приятелски мач (б.р. - нашите загубиха с 0:1 в четвъртък). Нямаме лукса да делим мачовете на приятелки и други, в които играем за точки. Виждате каква промяна има откъм нашите фенове. Когато дойдох, имаше по-малко публика. Отборът заслужи това. Нормално е да има турбуленция при тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките от мача с Иран. Концентрацията не беше на добро ниво. Очаквам да видя реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре утре", започна Кръстаич.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Първият мач с Черна гора беше 50 на 50. Можехме да спечелим, но го загубихме. Допуснахме един гол от наша грешка. Очакванията са за тежък мач утре. Черна гора завърши 2:2 с Литва и вероятно ще има напрежение. Уважавам домакините, но вярвам на моите футболисти и съм сигурен, че ще вземем добър резултат", продължи сърбинът.

"Ние балканците всички сме под еднакво напрежение. Гледат се предимно резултатите. Забрави се много бързо добрата игра срещу Литва, че бяхме близо до победата срещу Сърбия. За нас всеки мач е въпрос на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не е добро решение да отиваме в крайности. Преживял съм всичко това като футболист, преживявам всичко това и като селекционер. Няма никаква разлика“, коментира той.

„Ние играхме добре срещу Черна гора в първия мач. Играхме добре срещу Литва и Сърбия. Само срещу Унгария не се представихме добре. Ако бяхме взели точките в тези мачове, всичко щеше да е цветя и рози. В нашите географски ширини се гледат предимно резултатите, а не играта. Всички ние търсим победата във всеки мач, но искам отборът да изгражда стил на игра. Много малко хора не гледат статистиката, а гледат само резултата“, продължи Кръстаич.

"Когато изтеглихме групата, казах, че Сърбия има най-добрия отбор, но не най-организирания. Унгария е най-организиран. Черна гора има опит. Ние се опитваме да създадем отбор с млади момчета. Имаме състезатели, които не играят редовно в отборите. Преди да дойда, се залагаше на футболисти между 30-35 години. Промених това и ще отнеме време да наложа моя стил на игра. Надявам се България да изплува по-нагоре в класирането. Всички познават Ивайло Чочев. От 10 години е част от националния отбор. До мен стои едно младо момче - Илия Груев, което при мен за пръв път се включи в националния тим. Нормално е подобни млади момчета да получават шанс. Когато нещо не ни достига, използваме и по-опитни", подчерта селекционерът на България.

"Винаги се играе толкова, колкото позволи противникът. Искам да променя агресията и концентрацията. Ако излезем както срещу Иран, няма смисъл изобщо да излизаме на терена. Просто е. Когато говорим конкретно за играта, имате план за мача, но играете толкова, колкото позволи противникът. Футболът е проста игра и не трябва да се усложнява", завърши Младен Кръстаич.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024