ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски пропусна да победи Апоел (Беер Шева) в първата среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите - 0:0. "Сините" могат да съжаляват, че не спечелиха гостуването в Израел, тъй като златни възможности пропиляха бразилците Рикардиньо, Уелтън и Роналдо, а в добавеното време Ивелин Попов удари греда. Спорът ще се реши след седмица в София - на 17 август (четвъртък) от 20:00 часа. 

Toва беше четвърто поредно гостуване без загуба за "сините" в Европа. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

За двубоя на стадион "Търнър" край пустинята Негев Левски нямаше право на агитка поради наказанието на УЕФА, наложено след инцидентите в Скопие. В ложата обаче изненадващо се появи бившият собственик на "сините" Майкъл Чорни, който беше в компанията на Тодор Батков, Наско Сираков, Даниел Боримиров и Емил Велев. 

За първи път в историята Левски започна с цели петима бразилци титуляри. Треньорът Николай Костов заложи от първата минута в гостуването в Израел на Цунами, Роналдо, Рикардиньо, Уелтън и новото попълнение Дарлан, за когото срещата тази вечер бе дебют за "сините" в евротурнирите. 25-годишният халф вече записа минути в българския шампионат. Дарлан беше титуляр при гостуването на Локомотив (Пловдив), загубено с 1:2.

Играещият редовно от началото на сезона Джавад Ел Джемили този път остана резерва. Българският национал Йоан Стоянов пък беше на пейката за Апоел (Беер Шева).

Костов заложи на вратата на Пламен Андреев. Пред него в защитата, в отсъствието на контузените Кристиан Димитров и Жереми Петрис, играха Марин Петков, който изненадващо беше десен бек, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунами. В халфовата линия започнаха Андриан Краев, Дарлан и Асен Митков. В атака беше бразилското трио Уелтън - Роналдо - Рикардиньо.

Домакините започнаха по-активно. Първият точен удар към една от двете врати беше в третата минута - Мигел Витор засече центрирана от корнер топка, Пламен Андреев спаси. Малко по-късно играчите на Апоел отново затрудниха отбраната на "сините", но късметът покри гостите от София. В 18-ата минута Лукас Барейро опита да изведе Константин Паун сам срещу Пламен Андреев. Вратарят на Левски предвидливо излезе и изпревари румънеца, хващайки топката на границата на наказателното поле. След това Марин Петков се контузи, но продължи участие още няколко минути. В 28-ата българският национал падна на земята и се хвана за левия глезен. Медицинският щаб на "сините" влезе на терена, за да му окаже помощ, но това не го остави в игра и Костов пусна Патрик-Габриел Галчев.

Малко преди смяната на Петков Левски пропиля отличен шанс за гол. Уелтън отне топката от съперник, изведе Рикардиньо, който напредна с дрибъл. Бразилецът стреля от изгодна позиция в наказателното поле на Апоел, но Мигел Витор си сложи крака и блокира удара.

До почивката "сините" продължиха да доминират, но гол не падна. В 40-ата минута Дарлан се пребори за топката в центъра и продължи към Рикардиньо. Деветката в синьо пусна извеждащ пас към Уелтън, който сам срещу вратаря Офир Марсиано стреля високо над вратата. В 43-ата Асен Митков шутира в тялото на бранител, последва добавка на Галчев, но извън целта. 

Възпитаниците на Николай Костов диктуваха събитията на терена и през втората част. В 54-ата минута пропуск направи и Роналдо. Асен Митков центрира отлично към бразилеца, който от добра позиция засече с глава, стражът на Апоел успя да избие.

В 57-ата българският национал Йоан Стоянов влезе в игра за израелския тим. 

В 66-ата Шай Елиас бе изведен по дясното крило, справи се с Цунами, след което стреля от малък ъгъл, но за късмет на Андреев покрай дясната греда. 

Рикардиньо се опита да изненада Марсиано в 79-ата минута, но стреля в аут. В 82-ата Йоан Стоянов напредна по дясното крило, шутира от малък ъгъл, но Андреев внимаваше и отрази. В 86-ата младият страж на Левски спаси удар на Томер Хемед, който стреля директно от пряк свободен ъгъл и беше близо до попадение. 

В третата минута на добавеното време появилият се на смяна Ивелин Попов отправи далечен удар, топката рикошира в играч на домакините, след което кацна на напречната греда и срещата приключи 0:0.

Припомняме, че победителят ще има за съперник в плейофа за класиране в групите на Лигата на конференциите Айтрахт (Франкфурт), който спечели Лига Европа през 2022 г.  

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК! 

АПОЕЛ (Беер Шева) - ЛЕВСКИ 0:0

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
11 - Опасност пред вратата на Левски. Патерсон пусна успореден на голлинията пас, но за късмет на "сините" играч в червено пропусна да засече. 
18  Лукас Барейро опита да изведе Константин Паун сам срещу Пламен Андреев. Вратарят на Левски предвидливо излезе и изпревари румънеца, хващайки топката на границата на наказателното поле. 
26  Марин Петков е с травма и не е ясно дали ще може да продължи участие.
28  Българският национал падна на земята и се хвана за левия глезен. Медицинският щаб на "сините" влезе на терена, за да му окаже помощ.
30  Рикардиньо пропусна отлична възможност за гол! Уелтън отне топката от съперник, изведе Рикардиньо, който напредна с дрибъл. Бразилецът стреля от изгодна позиция в наказателното поле на Апоел, но Мигел Витор си сложи крака и блокира удара.
35  Марин Петков, който тази вечер игра десен бек, не може да продължи, Патрик-Габриел Галчев влезе в игра.
40  Нов голям пропуск на "сините", този път на Уелтън! Дарлан се пребори за топката в центъра и продължи към Рикардиньо. Деветката в синьо пусна извеждащ пас към Уелтън. Бразилецът се озова сам срещу Офир Марсиано, но стреля високо над вратата. 
43  Нови пропуски на тима на Николай Костов. Асен Митков шутира в тялото на бранител на Апоел, последва добавка на Галчев, но над вратата. 
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
--------------
46 - Начало на второто полувреме.
54  Пропуск на Роналдо и нулевото равенство се запазва. Асен Митков центрира отлично към бразилеца, който от добра позиция засече с глава, стражът на Апоел успя да избие. 
57  Българският национал Йоан Стоянов влезе на смяна за Апоел.
77  Джавад Ел Джемили влиза на мястото на Асен Митков.
77  Дарлан също излиза, появява се Асими Фадига.
86  Блестяща намеса на Пламен Андреев, който изби в ъглов удар летящата към вратата му топка. 
88  Ивелин Попов замени Рикардиньо.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3  ГРЕДА! Ивелин Попов за малко да отбележи. Топката се отби в напречната греда след рикошет.
90+3 - Край на мача - 0:0.

Hapoel Be'er Sheva FC
АПОЕЛ (Беер Шева)1.Офир Марсиано, 22.Елдер Лопес, 4.Мигел Витор (к) , 5.Ияд Абу Абаид, 33.Константин Паун (57  27.Йоан Стоянов), 19.Шай Елиас , 35.Лукас Барейро, 8.Рой Гордона, 24.Гуй Бадаш (71  11.Сагив Йехезкел), 9.Патрик Климала (71  10.Томер Хемед), 23.Кристофер Патерсон (57  28.Антонио Сефер)
Резерви: 36.Йонатан Шани, 55.Нив Елиаси, 3.Харел Шалом, 10.Томер Хемед, 11.Сагив Йехезкел, 15.Илай Мадмон, 16.Амир Ганах, 17.Алон Тергеман, 18.Ейтан Тиби, 27.Йоан Стоянов, 28.Антонио Сефер
Треньор: Елянив Барда


ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев, 88.Марин Петков (35  22.Патрик-Габриел Галчев), 5.Келиан ван дер Каап, 33.Хосе Кордоба , 6.Цунами, 8.Андриан Краев (к) , 27.Асен Митков (77  11.Джавад Ел Джемили), 37.Дарлан (77  97.Aсими Фадига), 7.Роналдо, 17.Уелтън, 9.Рикардиньо (88  10.Ивелин Попов)
Резерви: 13.Николай Михайлов, 99.Иван Андонов, 10.Ивелин Попов, 11.Джавад Ел Джемили, 14.Илиян Стефанов, 16.Преслав Бачев, 20.Асен Чандъров, 21.Кристиян Йовов, 22.Патрик-Габриел Галчев, 97.Асими Фадига
Треньор: Николай Костов

Беер Шева, „Търнър“
Съдия: Мигел Ногейра (Португалия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР