ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лудогорец гостува днес от 19:45 часа на ХИК Хелзинки в мач от третия кръг в група "С" на Лига Европа. От представянето на "орлите" тази вечер до голяма степен зависи дали ще участват в евротурнирите и през пролетта. При спечелване на точки от Финландия, последвани от нов успех у дома над днешния съперник, тимът на Анте Шимунджа ще си извоюва право на двубои на континенталната сцена и след Нова година. В момента Лудогорец е втори с 3 точки, които взе с победата с 2:1 над Рома. Третата позиция пък праща на бараж за осминафиналите в третия по сила турнир - Лигата на конференциите.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

За днешния мач "орлите" имат сериозни притеснения относно изкуствения терен, на който ХИК домакинства. Футболистите на Лудогорец също така трябва да се пригодят и към по-студеното време в сравнение с България. При кацането вчера в Хелзинки българите бяха посрещнати на температура от 11 градуса. Очаква се днес да има превалявания, но те да спрат до първия съдийски сигнал, когато термометрите ще показват 12 градуса. 

Шимунджа се закани на ХИК и ЦСКА

Лудогорец вече бра сериозни ядове на игрище с изкуствена настилка. На такова се игра плейофът бараж за влизане в групите на Лига Европа срещу Жалгирис. "Орлите" бяха близо до отпадане - след 2:3 в редовното време мачът влезе в продължения. Минута преди края на второто те получиха дузпа, която бе реализирана от Оливие Вердон за крайното 3:3. Вчера националът на Бенин навърши 27 години и получи поздравления в чартъра за Хелзинки. Днес централният защитник ще бъде титуляр.

По крилата ще са Кирил Десподов и Бернард Текпетей. Треньорът Анте Шимунджа има дилема за върха на атаката. За място там спорят бразилецът Игор Тиаго и аржентинецът Матиас Тисера. Първият е с по-големи шансове да стартира. 

ХИК - ЛУДОГОРЕЦ

Днес от 19:45 часа
Хелзинки,
стадион "Болт Арена"
Съдия: Евгени Арановски (Украйна)
Пряко по МAX Sport 3

Вероятни състави:


ХИК: Хазард, Райтала, Араюри, Хосконен, Браун, Ваананен, Лингман, Хетемай, Соири, Абубакари, Хостика
Контузени: няма
Наказан: Тенхо



ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Аслак фон Витри, Оливие Вердон, Антон Недялков, Дени Групер, Якуб Пьотровски, Мануел Шоу, Каули Оливейра, Бернард Текпетей, Кирил Десподов, Игор Тиаго
Контузени: Доминик Янков
Под въпрос: Клод Гонсалвеш
Наказани: няма

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК