Правещият фурор с екипа на италианския Авелино Андрей Гълъбинов най-вероятно ще поведе атаката на България в утрешната контрола с Беларус. Мачът е от 17:45 часа на стадион "Васил Левски".

Тази вечер от 19 часа "трикольорите" ще тренират на Националния стадион, а от 18:30 часа селекционерът Любослав Пенев ще даде пресконференция в зала "Родина" на стадиона.

Единственият, който не е напълно готов за мача утре, е централният защитник Николай Бодуров. Бранителят има травма след удар в главата от мача с Черно море, който "оранжевите" спечелиха с 2:1.

Срещу Беларус утре Пенев ще експериментира със състава и очакванията са именно Андрей Гълъбинов да поведе атаката и да запише дебюта си за България. От началото на сезона в Серия "Б" юношата на ЦСКА е отбелязал 10 гола за Авелино и заради силните си изяви на Ботуша заслужи доверието на националния селекционер.

"Вкарвам гол след гол за клубния си тим и идвам в "А" селекцията, за да продължавам по същия начин. Няма напрежение при мен, амбициран съм да се докажа. За всеки е чест да играе за България. Наистина съм малко изненадан, но е приятно", коментира 25-годишният Андрей Гълъбинов.

Той започва кариерата си в ЦСКА, където изкарва от 1998 до 2006 година. Андрей е на 25 години и е висок цели 193 сантиметра. Син е на волейболната легенда Асен Гълъбинов. Баща на майка му Полина, бивша волейболистка, е Йордан Филипов - легендарен вратар на ЦСКА и националния отбор.

Пълният списък на националите на Любослав Пенев за приятелския мач с Беларус:

Вратари
1.Владислав Стоянов (Лудогорец)
2.Иван Чворович (Лудогорец)
3.Пламен Илиев ("Левски")

Защитници
4.Йордан Христов ("Ботев" Пд)
5.Йордан Минев (Лудогорец)
6.Веселин Минев ("Ботев" Пд)
7.Страхил Попов (Литекс)
8.Николай Бодуров (Литекс)
9.Илия Миланов (Литекс)
10.Васил Божиков (Литекс)
11.Павел Виданов (Заглебие Любин, Полша)

Полузащитници и нападатели
12.Светослав Дяков (Лудогорец)
13.Христо Златински (Лудогорец)
14.Владимир Гаджев ("Левски")
15.Симеон Славчев (Литекс)
16.Станислав Манолев
17.Михаил Александров (Лудогорец)
18.Емил Гъргоров (ЦСКА)
19.Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия)
20.Ивелин Попов (Кубан Краснодар, Русия)
21.Тодор Неделев (Майнц 05, Германия)
22.Димитър Рангелов (Люцерн, Швейцария)
23.Андрей Гълъбинов (Авелино, Италия)

Article.jpg