Любослав Пенев бе представен като старши треньор на ЦСКА. На пресконференцията на стадион "Българска армия" наставникът бе заедно с изпълнителния директор Александър Тодоров и един от главните акционери Милко Георгиев. Ръководството в началото заяви, че Пенев няма да работи съвсем без парли, а срещу символично възнаграждение. Пенев постави и първата цел пред себе си в ЦСКА - класиране за Европа.

-Господин Пенев, как се чувствате отново в ЦСКА?

-Не забравяайте, че съм израснал в този клуб и професионалното развитие започна от този клуб и през него успях да реализирам кариерата си в чужбина. За никого не е тайна, че клубът се намира в тежка ситуация, отборът е в криза. Единственото желание, което имам, може би и вие, ще го кажа и на момчетата, е всички заедно да си помогнем и да излезем от кризата и ЦСКА да бъде в Европа.

-Каква ще бъде вашата визия за излизането от кризата?
-Работа, работа и пак работа. То е семпличко, простичко, за да излезеш от една криза, трябва да побеждаваш. Ще се постараем да подготвим отбора в оставащите пет много важни мача, те са като финали за нас. Да, ще тренираме, момчетата трябва да бъдат внимателни, да слушат, да изпълняват. Времето ни е много късо, предстои ни важна работа. Всеки трябва да мисли, че най-лесния начин за излизане от кризата е победата. Така се излиза от криза.

-Какво може да ви накара да останете и след края на сезона?
-Предлагам да се концентрираме върху тези пет мача, а не за времето след това. Не е невъзможно да остана, знам, че нещата ще се подобрят. Надявам се в този месец това да се случи. Сега конкретно ме интересуват нещата, които ни престоят.

-Ще коментирате ли слуховете, че вие и целият ви щаб ще прибирате по 80 хиляди лева на месец?
-Аз предлагам да не говорим за финансови условия и параметри, защото такива не съществуват. Намирам го за нормално и логично някой да спекулира. Няма такива договорки между треньорския щаб и ръководството на ЦСКА. Излишно е да ми задавате такива въпроси.

-Завръщате се в ЦСКА, сега ли е най-голяма кашата в сравнение с другите периоди?
-Не е нужно да го повтаряме. Не мисля, че сега е моментът да се правят сравнения. Тежка ситуация за клуба, за отбора. Концентриран съм само как ще тренираме и играем в тези пет мача. Имаме ръководители, акционери, това е тяхна работа. Ще се опитаме да направим всичко, което е по нашите сили. Отборът не се предсатвя добре, не го намирам за нормално и логично. Всичко минава през сериозни тренировки с целия състав. Дано да са здрави момчетата и да издържат на тези натоварвания, които ги очакват. Визирам натоварвания от тактическо естество, много по-малко физическо. В месеца има пет мача, една физическа форма не може да се оправи за една, две или три седмици. Надявам се и съм оптимист, че ще завършим там, където трябва.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015