Търпението на българските фенове се изчерпа. Родните привърженици на националния отбор на Англия опитаха всякакви начини, за да се доберат до любимците си. Репортер на БЛИЦ видя няколко фена да трошат катинари и разбиват входове на Националния стадион “Васил Левски”, където звездите от Англия проведоха тренировката си. България приема “трите лъва” в европейска квалификация на 2 септември (петък) от 21:15 часа.

Феновете на Рууни и компания не бяха допуснати до заниманието. Достъп имаха само журналисти, които влизаха на стадиона след щателна проверка от страна на полицаите. Традиционно в първите 15 минути, когато тренировката е открита, се допускат и привърженици. Желанието на Фабио Капело обаче е било никакви ултраси на трибуните.

Най-непримиримите привърженици обаче заобиколиха стадиона и отидоха откъм сектор “В”. На 15-и вход започнаха да чупят един от катинарите, за да влязат на трибуните. 21-и вход пък беше напълно отворен, което внесе смут в охраната на стадиона. “Бързо, викай още хора, че фенове искат да нахлуят на трибуните”, чу репортер на БЛИЦ разговор между хората, които пазят за реда на “Васил Левски”.

Над 200 фенове останаха извън стадиона край автобуса на Англия и напразно чакаха любимците си. Полицаите не им разрешиха снимки с футболистите, както и да се доберат до тях за автографи. По-рано през деня звездите от Англия разочароваха българските си фенове, след като от самолета се качиха директно на на автобуси, които ги чакаха на пистата на Летище София. Привържениците бяха принудени да се катерят по оградите, за да снимат любимците си.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ