Националният ни селекционер Лотар Матеус даде официалната си пресконференция преди мача с Англия. Евроквалификацията е утре от 21:15 часа на стадион "Васил Левски". Германецът недоумява как може българи да подкрепят Англия, което се очаква доста хора да сторят в предстоящия двубой.

"Ако един фен желае поражението и загуба на своя собствен национален отбор, той трябва да върне своя български паспорт. Не мога да разбера как хората могат да си пожелават лошо. Това е непонято за мен", коментира учудено германецът.

"Излизаме срещу нация, която има дълга и голяма традиция във футбола. Това трябва да е мотивация за всички играчи, които утре ще бъдат на терена, но аз няма да бъда на него. Надявам се, че ще постигнем един добър резултат. Ако го сторим, ще ни помнят дълго", добави Лотар Матеус.

"Получихме достатъчно данни от Англия. Разузнали сме съперника. На първо място знаем колко силни са те. Не става въпрос за имена, а за това, че са двойно по-добри от нас във всяка една позиция на полето. Познаваме добре играта им. Очаквам техният треньор да оповести титулярите си днес. Това винаги е игра между двамата наставници, които търсят всички начини да се изненадат. От нас зависи как ще се преборим със съперника и как ще го изненадаме", коментира германецът.

"Очакваме тежък и труден мач. Треньорът на Англия има богат опит. Той е наясно, че разполага с по-добри играчи от тези в българския състав, но и знае, че във футбола има възможности за изненади. Те добре знаят колко добре мотивирани сме ние. Важно е играчите да намерят ритъма от самото начало, а не да бягат по терена като мишки от котка. Знаем какво трябва да направим. Готови сме за най-различни ситуации. Срещу Уелс Уейн Рууни играеше отляво, макар че в Манчестър Юнайтед действа по принцип в центъра. Но английският тим не е само Рууни. Той е необикновен футболист, но изпъкват и други", каза още Матеус.