Повечето футболни национали останаха шокирани от изявлението на Лотар Матеус пред английския таблоид “Сън”. В него германският селекционер на представителния ни тим критикува остро родните играчи.
 
“Не можем да повярваме, че Матеус е говорил по този начин. Това няма как да не ни смути. Стига, разбира се, треньорът да е цитиран точно. Защото не са един и два случаите, когато той е обвинявал чужди медии, че са вадили думите му от контекста. Ако обаче наистина е казал, че се мислим за велики, а не ставаме и сме посредствени,  може би не е трябвало да го прави.  
 
Все пак ни предстои мач и то срещу Англия. Но в крайна сметка никой не може да забрани на треньора да говори”, коментираха пред БЛИЦ футболисти от националния отбор. Те помолиха да не бъдат цитирани имената им. “Не искаме, защото в противен случай обстановката ще се нажежи”, аргументираха се националите.

По-рано днес пък вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обвини Матеус, че не познава българските футболисти и се предоверява на помощниците си.