Капитанът на ЦСКА Юрген Матей даде заявка за наградата „Пушкаш“, за най-красив гол на годината, след като вкара приказен гол за 1:0 срещу ЦСКА 1948. Нидерландският защитник попари съперника с тупалка от 35-40 метра.

„Да, това е най-добрият гол, който съм вкарвал от разстояние“, коментира Матей пред „AD“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„След това стана чудо - телефонът ми беше пълен със съобщения. Приятели, семейството ми, бивши съотборници ми бяха писали... Имаше много недоверие, в добрия смисъл. Те бяха особено изненадани, че мога да вкарам такъв гол“, добави нидерландският защитник.

„Никога не съм очаквал да вкарам подобен гол. Топката ми дойде много удобно, а след това се надявах просто ударът ми да попадне в очертанията на вратата.

Баща ми гледаше мача на живо по телевизията и веднага ми изпрати съобщение.

Когато подписах с ЦСКА преди година и половина, всички ме питаха: „Защо по дяволите отиваш в България?“ Тук много ми харесва. София е много хубав град за живеене. От време на време хората искат да се снимат с мен, но не всички ме разпознават. Всъщност това ми харесва.

Мисля, че скоро ще опитам отново да вкарам подобен гол, но може би следващият ми удар ще бъде още по-отдалече“, завърши 28-годишният Матей с намигване.
Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа