Когато Юрган Матей пристигна в ЦСКА, играта му приличаше на движещия се бавно из софийските улици тролейбус №2. Муден, на моменти леко несръчен, холандецът сякаш беше далеч от истината. Мнозина се питаха какво прави това момче на „Армията“, твърдейки, че той за Драгалевци не става, камо ли да носи червения екип.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Бавно и постепенно обаче Матей разгърна огромния си потенциал, показвайки, че му е трябвало време, за да се адаптира. Юрген не само се утвърди като несменяем титуляр, но вече носи и капитанската лента. Лента, която му ходи безспорно отвсякъде. И която си заслужи напълно с онзи исторически трети гол във вратата на Виктория (Пилзен), пратил ЦСКА в групите на Лигата на конференциите.

А снощният снаряд – красив, смайващ и величествен, поразил вратата на ЦСКА 1948, е поредното доказателство, че тролейбус №2 вече лети в космоса.

И тук възниква въпрос, важен и то – Янис Вилдсхут също ли има нужда от аклиматизация. Категорично! Сънародникът на Матей явно върви по неговите стъпки в Борисовата градина. Личи си, че притежава техника, личи си, че е на „ти“ с топката, но все нещо не му достига, за да порази целта. Скоро обаче, бъдете сигурни, ще го направи, защото Яник е от онзи тип футболисти, на които им е необходимо време, за да блеснат напълно.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа