Над 40 са кандидатите за селекционер на националния отбор на България. С някои от тях президентът на БФС Борислав Михайлов вече е провел срещи, с други е разговарял по телефона.

Днес от 15:00 часа Боби сяда на масата заедно с членовете на Изпълкома, за да бъде решено кой поема "А" тима. Очаква се за евроквалификацията на 8 октомври с Уелс в Кардиф "трикольорите" да бъдат изведени от временен наставник - Михаил Мадански, за което БЛИЦ ви информира вече многократно. Спецът е начело на младежкия национален тим.

Както е известно, Мъри подаде оставка заедно с Наско Сираков след двете загуби на старта - 0:4 от Англия на "Уембли" и 0:1 от Черна гора в София.

Членът на Изпълкома Гриша Ганчев ще предложи днес пред колегите си в БФС Любо Пенев за национален селекционер. БЛИЦ първи ви информира, че босът на Литекс иска Пенев-младши да води едновременно "оранжевите" и "А" тима, както преди време двете длъжности изпълняваше и Станимир Стоилов.

Легендите на световния футбол Лотар Матеус и Радомир Антич са сред най-сериозните фаворити за поста на Мъри. Германецът е без работа от година и половина. За последно той води израелския Макаби (Нетаня), като именно с този отбор отпадна от Черно море в турнира за Купата на УЕФА през сезон 2008/09. Иначе преди това немската легенда е бил начело на Рапид (Виена), Партизан, Унгария, Атлетико (Паранаензе) и Ред Бул Залцбург.

Треньорската визитка на Радомир Антич е уникална. Той е единственият специалист, водил трите големи клуба в Испания - Реал (Мадрид), Барселона и Атлетико (Мадрид). Освен това под негово ръководство Сърбия се класира за Мондиал 2010, където обаче комшиите претърпяха тотален крах и отпаднаха още в групите, въпреки че победиха Германия, припомня "Меридиан мач". Антич бе уволнен от Сръбската футболна федерация преди няколко дни, защото отборът започна трагично квалификациите за Евро 2012.

Освен имената на Матеус и Антич, на Изпълкома ще се обсъждат още кандидатурите на румънците Мариус Лакатуш, Виктор Пицурка, Дан Петреску и Ангел Йорданеску, както и на други имена. Да водят националите ни се натискат също така Мирослав Джукич, Клаус Топмьолер, Юрген Рьобер, Ото Рехагел, Аад де Мос, Чеслав Михниевич - Полския Моуриньо и други. БЛИЦ вече ви информира, че ДПС предлага турския специалист Фатих Терим.

На сбирката ръководните кадри в БФС ще трябва да решават и за оставката на Костадин Костадинов. Тя обаче едва ли ще бъде приета, тъй като във Футболната ни централа нямат готов вариант за нов шеф на реферите.

БЛИЦ разбра, че до събота (26 септември) трябва да бъдат обявени имената на футболистите, на които ще се разчита за гостуването на Уелс.

Както е известно, Коце Костадинов депозира оставката си след разразилите се скандали след дербито между ЦСКА и Литекс, завършило 1:1. Мачът бе опорочен от рефера Стефан Спасов-Пастата, който сериозно ощети "армейците".

Изпълкомът ще трябва да се произнесе и по предложението на Съдийската комисия за международните арбитри на България за 2011 година. Ще бъдат обсъждани и вариантите за контроли. Саудитска Арабия е излязла с ново предложение. Вместо мач в Риад на 17 ноември саудитците ни канят за спаринг на 12 октомври в Истанбул. /БЛИЦ