ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сградата на Общинския съвет на Пловдив е под обсада от футболни запалянковци. Стотици фенове на Ботев и Локомотив протестират срещу незавършените ремонти на стадионите им. Струпването на едно място на ултраси от двата враждуващи клуба наложи въвеждането на безпрецедентни мерки за сигурност преди сесията на Общинския съвет. Полицейското присъствие е засилено. 

Строежът на стадиона на Ботев - "Христо Ботев", до момента глътна няколко милиона лева от държавата и все още не може да бъде завършен. В "Лаута" също чакат пари от общината за ремонтните дейности на ст. "Локомотив".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В района има засилено полицейско присъствие. Част от ул. „Авксентий Велешки” е затворена за движение. Припомнямe, че заради забавения строеж, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на града Здравко Димитров. Той обяви, че напусна единствено партията, но не и поста си под тепетата.

Преди дни беше обяснено на футболните фенове в Пловдив, че пари за довършване на съоръженията няма. Днес обаче ГЕРБ внасят предложение да бъдат осигурени 32.7 млн. лв. от бюджета на Пловдив за довършването на стадионите. Идеята е парите да бъдат разпределени по равно между двата отбора. 

Кметът на града Здравко Димитров каза на влизане в сградата на Общинския съвет, че ще подкрепи предложението.

Феновете на Ботев и Локомотив имат представители на заседанието. Останалата част от агитките на двата отбора останаха пред местния парламент. 

Преди заседанието не се стигна до ексцесии. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК