Новият треньор на "Левски" Пепе Мурсия направи странно изказване по време на официалното си представяне на "Герена", от което стана ясно, че "сините" едва ли ще се борят на всяка цена за шампионската титла. Испанският специалист първо заяви, че желае да върне "сините" на върха, след което каза, че няма да иска добри резултати на първо място.

"Ще изисквам от футболистите няколко простички неща. Ще бъда честен с тях. Четири неща ще са ни необходими - работа, ред, дисциплина и талант. Това ще ни трябва, за да се случват нещата. Няма да искам резултати на първо място. Ще искам много работа, за да берем резултатите по-късно. Първо ще преценя какво могат наличните играчи", коментира Мурсия.

"Как ще направя "Левски" шампион? Като печеля мачове. Така или иначе трябва да се запозная с шампионата. Знам, че ще имаме трудности. В момента сме в ситуация да градим отбор. Трябва ни нужното време, за да направим отбор. Нашето желание обаче е да побеждаваме във всеки мач. Има един положителен фактор, който откривам в тези играчи - това е средната възраст на отбора в момента. Ще се опитам да използвам горчивия опит, който имат от миналия сезон и това, че знаят какви грешки са допуснали", продължи новият наставник на "сините".

"Когато получих индикации, че от страна на "Левски" има интерес към мен, обърнах внимание на отбора, започнах да търся информация. Знам за трансфера на Гари Родригес в Елче през зимата. Познавам Валери Божинов от младите му години. За всичко друго има много начини в днешно време да получа информация. Направих анализ на тима на база чистата статистика и добих представа. Все още обаче има да опознвам много неща за клуба. Това, което ми направи впечатление, е начинът, по който ме приеха. Това е моята идея - да бъда треньор тук дълги години. Дойдох, за да работя здраво за Левски и да създадем добра основа и солидна структура", каза още Пепе Мурсия.