Паника настана в Локомотив (Пловдив) след ареста на капитана Мартин Камбуров. Четирикратният голмайстор на "А" група не тренира вчера с отбора, тъй като се яви на разпити в София, където е задържан. БЛИЦ първи разкри за мащабната операция на УЕФА и МВР срещу "черното тото". Най-засегнат от нея е именно Локомотив (Пловдив). Почти всички бивши футболисти на "смърфовете" по време на управлението на Коко Динев бяха разпитвани в Главна дирекция "Криминална полиция". Снощи от МВР разкриха, че има девет задържани лице, без да уточняват кои са те и дали всички са футболисти. Сред озовалите се зад решетките е Мартин Камбуров. 

"Не съм правил опит да се свържа с Камбуров. След като е задържан, не мога да ви кажа дали ще участва в мача. Мартин е лицето на Локомотив и това ще окаже влияние върху играта на отбора. Нямам никаква информация, няма да я коментирам. Тези въпроси - към МВР, СДВР и ДАНС. Не сме имали индикации, че се готви подобен удар“, заяви треньорът в Локо (Пд) Петър Пашев преди "железничарското" дерби от 19-ия кръг на "А" група. Двубоят е утре от 16:00 часа.

За мача той каза, че футболистите му са настроени да победят съперника и да завършат успешно годината. "Имаме проблеми с контузения ни вратар Йордан Господинов и с Благой Наков, който се оплаква от болки в кръста. Заради лошото време през седмицата в Пловдив тренирахме и на изкуствен терен и са надявам да бъдем подготвени максимално добре за предстоящия мач", завърши Петър Пашев.