Треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов донякъде се радва, че футболният отбор на "сините" е зле точно навръх 100-годишнината. Както е известно, Тити е сред организаторите на празненствата за юбилея. Тодор Батков вчера връчи всички правомощия на фондацията "Фонд 100 години "Левски", част от която е и Папазов.

"Най-хубавото, което се случва на 100-годишнината на "Левски" е, че футболният клуб е зле. Той е болен в момента. Убеден съм, че това е златният шанс на всички, които обичат "Левски" да осъзнаят, че това е знак от съдбата и да го излекуват. Сега нямаше да бъде толкова лесно да говорим, ако имаше милиарди на някой олигарх. Аз искам ние да докажем, че сме отборът на народа. Най-обичаното нещо в България е "Левски". Само във времена на омраза и завист ние ще успеем. На 24 май в 00:00 часа цяла България ще разбере колко силно нещо е "Левски" в тази страна. Ще направим събитието по най-добрия начин, защото за нас това е кауза. За мен е чест, че аз го организирам. Надявам се, феновете да напълнят стадион "Васил Левски", който от вчера е уреден. "Левски" може да няма тази година титла или Купа, но има 100-годишна история. Водят се разговори с италиански тимове за празника. "Левски" е вековен клуб и дори да влезем във "В" група тази, които ни обичат ще ни обичат. Не може за всяко нещо да се търси виновник, защото проблема не е в него", коментира Папазов по време на пресконференция след награждаването на тима му за отбор на месеца.

Наставникът на "сините" каза още, че в момента БК "Левски" е най-истинското в българския спорт в момента. "Свикнали сме в последните години да има голяма доминация на Лукойл и независимо, че на няколко пъти сме взимали купата се е тълкувало като изненада. Смятам, че заслужено сме отбор на месеца. Баскетболен клуб "Левски" е най-истинското и правилното нещо в българския спорт. Имаме натрупване на много фактори. Невероятен собственик, който много не знаят кой е, защото той не се афишира. Ние сме най-добре функциониращия клуб в момента, ако има някакви издънки те са заради мен и моята невъздържаност. Много хора дават много пари за спорт в България, но много от тях си тръгват разочаровани. Познавам хора, които са дали милиони и са изритани от стадионите. С ругатни, с атаки и транспаранти. Затова ние първо трябва да се научим да се уважаваме. Никога нищо не би се случило така добре в "Левски", ако нямахме финансова стабилност. Живеем в такъв век, където парите правят нещата. Без пари нищо не се прави. В България много от собствениците, защото се разочароват и не разбират от спорт, започват да се бъркат. Аз нямам подобни проблеми вече 63 месеца със спортно-техническата работа. Хората като мен са или много обичани, или много мразени, но омразата ме амбицира", допълни още Тити.