Милионите, които очакват от държавата столичните клубове, ще потекат най-рано следващото лято, научи БЛИЦ. Президентите на ЦСКА, “Левски”, Локомотив, Славия и Академик днес проведоха историческа среща. Те обединиха интересите си в сдружение с нестопанска цел с първи председател изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков. Събитието се състоя в залата на Пресклуб България на Националния стадион “Васил Левски”. Отсъстваше единствено шефът на Локомотив (София) Николай Гигов, който имаше неотложни дела. "Железничарите" бяха представени от юрист на клуба. На брифинга присъства и министърът на спорта Свилен Нейков. .

29042011097.JPG

При засилен медиен интерес столичните босове разкриха идеите си за модернизиране на стадионите и базите. Ще бъдат приватизирани пустеещи терени и части от стадиони в София, след което с получените пари ЦСКА, “Левски”, Славия, Академик и Локомотив ще модернизират базите си. Терените, които бяха обявени за приватизация, са - старият стадион "Академик", част от Колодрума, стадион "Юнак" и част от стадион "Септември". Всичко това обаче ще стане най-рано догодина, т.е. ремонтните дейности на съоръженията ще стартират от следващото лято. “Няма как да стане по-рано. До тогава ще трябва всеки сам да се спасява”, заяви Тодор Батков.

Сезон 2011/2012 ще започне със старите стадиони. Забавянето с около година се налага заради тежки и тромави процедури. Първо трябва да се направят промени в градоустройствения план на София, след което Комисията по приватизация трябва да придобие пустеещите терени и да ги продаде на купувачи. Едва след това придобитите средства ще бъдат разпределени между столичните клубове и те ще могат да започнат действия по стадионите си. “Невъзможно е да дадем авансово пари, защото не знаем колко ще получим за определените за приватизиране терени”, уточни министърът на спорта Свилен Нейков./БЛИЦ

29042011110.JPG