Столичната дирекция на вътрешните работи предприе сериозни действия заради боевете между феновете на Локомотив (София) и Славия по време на вчерашното дерби на националния стадион "Васил Левски". Както е известно, „железничарите“ спечелиха с 1:0, но срещата беше белязани от меле между двете агитки.

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

От СДВР обявиха, че са действия за установяване самоличността на предизвикалите конфликта за вземане на съответни мерки спрямо тях.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ, РАЗПРОСТРАНЕН ОТ СДВР
С навременна и адекватна намеса столични полицаи предотвратиха разрастване на напрежение по време на футболната среща снощи между отборите на  ПФК „Локомотив София“ и ПФК „Славия“. Вчера малко след 20.00 часа на Национален стадион „Васил Левски“ привърженици на отбора домакин, настанени в сектор „А“ се насочили към обособената зона за фенове на гостуващия отбор в сектор Г“, при което възникнало напрежение между двете агитки. Въпреки предприетите действия от служители на  частната фирма,  ангажираната с охраната и пропускателния режим на спортното мероприятие, конфликтът не бил предотвратен.  С цел възстановяване и опазване на обществения ред се е наложила намесата на полицейските служители, които по същото време са обезпечавали сигурността в района около спортното съоръжени и не са имали ангажимент с вътрешната охрана. Предприети са действия за установяване самоличността на предизвикалите конфликта и съответни мерки спрямо тях.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022