ЦСКА посреща "Левски" във 134-ото столично дерби днес следобед. Двата тима играха навръх 8 март, в двубой завършил с победа за "червените" с 1:0, но поставил и "сини", и "червени" пред кадрова криза за днешния мач.
 
"Армейците" ще трябва да се справят без наказаните Апостол Попов, Валентин Илиев, Райс М'Боли, Омар Косоко и Борис Галчев, както и без контузения Антон Карачанаков.
 
За "Левски" пък извън строя са наказаният Гаджев и контузените Пламен Илиев, Стефан Велев, Мирослав Иванов и Антон Огнянов. Очаква се сред титулярите да бъде Пламен Крумов, който доскоро бе със счупена ръка, контузия в коляното и разбита глава.
 
Интересна подробност преди двубоя е, че на 15-о число от месеца балансът между двата тима е почти равен. По една победа на всеки от тимовете, три равенства и 8:7 голова разлика в полза на "Левски". Същото може да се каже и за дербитата през март - по 6 победи, 4 равенства и 23:22 за ЦСКА.
 
"Червени" и "сини" може да поставят рекорд в днешния следобед, ако не завършат наравно. Ако това се случи, ще бъде повторена серията от 9 двубоя между 8 май 1983 и 30 май 1987 година.
 
Допълнителен стимул за успех днес е фактът, че нито един от двата тима не е в първите две места на класирането. Супердербито всъщност ще бъде мач между третия и шестия в таблицата.
 
"Сините"  могат да се надяват реферът Георги Йорданов да им донесе късмет, тъй като имат 11 победи, две равенства и едва 3 загуби в ръководени от него срещи, докато при габровеца "червените" са с баланс 3 победи, 7 равенства и 5 загуби.
 
Йорданов има зад гърба си две Вечни дербита, в които двата тима разменят по една победа (г.р. 4:2 в полза на ЦСКА).
 
Мачът започва в 16:15 часа на "Васил Левски", а цените на билетите са с цени 10 и 14 лева. За онези, които няма да могат да го гледат на живо, ТВ7 предлага телевизионно излъчване.
 
ЦСКА - ЛЕВСКИ
Баланс: 133 мача, 45 победи за ЦСКА, 36 равенства, 52 победи за “Левски", г.р. 181:189
16:15 часа, пряко по ТВ7
Стадион: "Васил Левски"
Главен съдия: Георги Йорданов
 
cska.JPGЦСКА: Колев, Фо Поре, Менди, Ве Василев, З. Илиев, Чочев, Янчев, И. Стоянов, М. Петров, Милисавлевич и  Гъргоров

7.jpgЛЕВСКИ: Блажевич, Мюлдер, Д. Димов, Белаид, Нунеш, Бру, Старокин, Туре, Бастош, Крумов, Божинов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ