Българският футболен съюз много скоро ще възобнови правата на футболиста на Берое Стивън Петков и той ще може да играе в официални мачове. От сигурни източници БЛИЦ разбра, че молбата на клуба от Стара Загора, както и искането на мениджъра на юношата на "Левски" - Данаил Петков, ще бъдат разгледани в близките дни. Агентът на футболиста е изпратил официално писмо до БФС, с което доказва, че досъдебното производство срещу клиента му вече е прекратено.

Припомняме, че правата на Стивън Петков бяха спрени във връзка със скандала с "черно тото", разразил се около юношеския национален отбор преди европейското първенство до 19 години през юни 2014-а. Тогава срещу него бе повдигнато обвинение, че е съучастник в схема за манипулиране на мачове на България на Европейското в Унгария с цел печалби от залози. Срещу Петков бе образувано досъдебно производство. Именно заради него Дисциплинарната комисия му отне правата. Петков бе наказан по член 46, ал. 2 (виж долу). След прекратеното досъдебно производство аргументът за решението на БФС вече отпада и няма как да влезе в сила ал. 1 от Правилника на родната централа, което отреждаше на Стивън Петков най-малко 18 месеца извън футбола.

стивън_2.jpg

Заради отпадането на основанието за наказанието, се очаква правата му да бъдат възобновени, като решението най-вероятно ще бъде официализирано много скоро.

БЛИЦ разбра също така, че иззетите миналата година от Стивън Петков вещи, използвани за доказателства - компютър и мобилен телефон, преди няколко дни са му били върнати от разследващите. Самият футболист пък вече се е похвалил пред приятели и съотборниците си в Берое, че БФС му възобновява правата. След като това се случи, Петков ще бъде на разположение на треньора си Петър Хубчев. Героят от САЩ`94 го взе на проби тази зима и бързо го одобри. Заради спрените права юношата на "Левски" единствено тренираше с Берое.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201501/20150112.gekhedeyjx.jpg