Българският национал Тодор Неделев, който пострада тежко при катастрофата на представителния ни тим в Тбилиси и претърпя спешна операция на черепа, в следващите дни ще получи приятна изненада.

БЛИЦ научи, че във вторник той ще бъде посетен от своята дългогодишна приятелка Анита Терзийска. Тя ще лети за грузинската столица, за да бъде до капитана на Ботев (Пловдив).

Тогава Неделев вече трябва да е преместен от реанимацията в отделението по неврохирургия на болницата в Тбилиси. Всички разходи по пътуването се поемат от БФС. Има вероятност с Анита да лети и един от родителите на Тодор.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

В същото време пресаташето на националния отбор Виктор Игнатов обяви пред „Нова“, че футболистът ще остане в лечебното заведение за период от 7 до 10 дни и след това ще бъде транспортиран до България.

„Задвижени са всички процедури по придвижването му. Всичко зависи от състоянието на Неделев към конкретния момент. Държавата все още не е предложила нищо като помощ. Има вариант за медицински самолет, който би могъл да извърши това транспортиране. Но има време да обсъдим най-добрия вариант“, заяви Игнатов за предаването „Събуди се“.

„Лекарят на националния отбор Бисер Бочев беше на визитация при Тодор Неделев в събота вечерта. Той е в по-добро състояние, контактен е. Интересува се какво се случва с отбора. Дори си беше припомнил последните моменти преди катастрофата. Неделев изяви и желание да гледа двубоя с Грузия, но това е невъзможно заради забраната да ползва всякакви електронни устройства”, подчерта пресаташето на националния отбор.