ЦСКА е на път да осъществи до дни трансфер на един от най-добрите си футболисти. Сигурни източници от Борисовата градина съобщиха пред БЛИЦ, че вчера е получена конкретна оферта от Палермо за Ивайло Чочев. Завърналият се в Серия А популярен клуб от остров Сицилия иска на всяка цена да купи талантливия халф.
 
Според непотвърдена информация предложението е на стойност 800 000 евро. Италианците очакват само положителен отговор от ЦСКА, за да задействат веднага сделката. Целта им е трансферът да бъде осъществен в колкото се може по-кратък срок.

БЛИЦ научи обаче, че всеки момент на “Армията” са очаквани още две оферти. От Борисовата градина засега не искат да назоват имената на другите отбори, кандидати за подписа на Чочев.

”Да, вече имаме оферта от Палермо. Няма обаче да избързваме. Много сериозен интерес към Ивайло има още от два европейски клуба. По обясними причини няма как да научите повече подробности на този етап”, категорични бяха от ЦСКА.
 
Говори се, че единият от въпросните два отбора също е италиански. БЛИЦ припомня, че Чочев бе следен под лупа през целия изминал сезон. В България често идваха представители на клубове от Европа, за да наблюдават таланта, който благодарение на добрите си изяви стигна и до “А” националния отбор. Един от тези тимове бе шотландският Селтик, както и още Уест Хям, Саутхемптън, Тотнъм и германски клуб. Дали обаче някой от тях всеки момент ще прати оферта или става въпрос за други отбори, можем само да гадаем...
 
Според отлично информирани източници в ЦСКА искат минимум 1 милион евро, за да продадат Чочев. На “Армията” вече са в готовност да търсят заместник на Ивайло.
 
Трансфер на Чочев ще закърпи чувствително “червения” клуб, в който финансовите проблеми са почти безкрайни.