ЦСКА най-после намери централен нападател, а БЛИЦ първи разкрива името му. След като Стойчо Младенов съобщи по-рано днес, че до ден-два към тима трябва да се присъедини попълнение за атаката, "армейците" успяха да си осигурят услугите на Орелиен Жоахим.

27-годишният нападател вече има договор с ЦСКА и ще бъде на разположение на Екзекутора на Ливърпул. Жоахим е национал на Люксембург, като за родината си е отлелязал 6 гола в 50 мача.

Най-новото попълнение на ЦСКА за последно е играл по холандските терени, където е защитавал екипите на Вилем II и Ваалвайк. През миналия сезон Жоахим има на сметката си 6 гола в 31 мача в холандската Еревдивизи. Валвайк обаче изпада от елита и сега той идва в ЦСКА като свободен агент.

Нападателят е играл още за гранда от родината си Дюделанж, а за най-успешен до момента в кариерата му може да се счита периодът му в друг люксембургски отбор - Диферданж, където се подвизава между 2008 и 2013 година. За трите години в този тим нападателят изиграва 84 мача и вкарва 37 гола.

Преди това Жоахим е носил екипите и на вторите отбори на немските Бохум и Алемания (Аахен).

Той се превръща в седмото лятно попълнение на ЦСКА след Александър Тунчев, Мартин Камбуров, Маркиньос, Еденилсон Бергонси,  Сандрино Мисиджан и Кристиан Супусепа.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа