Лудогорец отстрани Партизан (Белград) и се класира за плейофите на Шампионската лига, жребият за които е в петък (8 август) от 13:00 часа българско време. Вече са ясни и петте възможни противници на Лудогорец - Малмьо (Швеция), Олборг (Дания), Легия (Полша), Марибор (Словения) и Слован (Словакия). Припомняме, че дори и да отпадне от плейофите в Шампионската лига, Лудогорец влиза директно в групите на Лига Европа.

Лудогорец премина в плейофната фаза след две равенства срещу Партизан - 0:0 в България и 2:2 в Белград. По този повод агенция БЛИЦ представя на своите читатели случаите, в които български отбор преодолява съперник след две равенства в двата мача.

"Левски" е продължавал напред четири пъти, след като е завършвал наравно и в двата двубоя от евротурнирите. "Сините" правят това срещу Динамо Киев, Щутгарт, Бран и Славия (Прага). ЦСКА е преодолявал противник след две равенства два пъти - срещу Парма и Хайдук (Кула). Когато говорим за равенства и в двата мача в Европа, "червените" много повече пъти са отпадали, отколкото са продължавали. Само при Стойчо Младенов отпаданията са пет, в които нито веднъж отборът не загуби, а завърши наравно и в двата мача - Торпедо Москва, Блекбърн, Тулуза, Мура и Зимбру.

Уточняваме, че това са само случаите, в които след две равенства нашите отбори продължават напред. БГ представителите имат много случаи, в които завършват наравно и в двата мача, но или отпадат, или се играят продължения, или се изпълняват дузпи, при които крайният резултат не е равен, а има победител. Така например "Левски" има две равенства с Уотфорд от по 1:1, но в продълженията англичаните печелят с 3:1.

Ето случаите, когато след две равенства български отбор продължава напред:
Сезон 1980/81, Купа на УЕФА, 1/32-финал
Динамо (Киев) - "Левски" 1:1
"Левски" - Динамо (Киев) 0:0

Сезон 1984/85, КЕШ, 1/16-финал
“Левски” – Щутгарт 1:1
Щутгарт – “Левски” 2:2

Сезон 1991/92, Купа на УЕФА, 1/32-финал
ЦСКА – Парма (Италия) 0:0
Парма – ЦСКА 1:1

Сезон 2001/02, Шампионска лига, втори квалификационен кръг
"Левски" - Бран (Берген) 0:0
Бран (Берген) - "Левски" 1:1

Сезон 2003/04, Купа на УЕФА, 2 кръг
Славия (Прага) - "Левски" 2:2
"Левски" - Славия (Прага) 0:0

Сезон 2006/07, Купа на УЕФА, Втори квалификационен кръг
ЦСКА - Хайдук (Кула) 0:0
Хайдук (Кула) – ЦСКА 1:1 след продължения (0:0 в редовното време)

Сезон 2014/15, Шампионска лига, трети квалификационен кръг
Лудогорец - Партизан (Белград) 0:0
Партизан (Белград) - Лудогорец 2:2