Спортният директор на "Левски" Георги Иванов заедно с Иво Тонев проведоха днес срещи с чуждестранните футболисти на клуба. Все още на "Герена" не е окончателно ясно кои играчи ще бъдат задържани и кои си тръгват. БЛИЦ разбра, че вратата е посочена на Луис Педро, Аймен Белаид и Емил Нину. И тримата са недолюбвани от "сините" привърженици, които трябваше да търпят нов срам - загубата с 1:2 след продължения от Черно море във финала за Купата на България.

Гонзо е обявил на Луис Педро, че е свободен да си търси нов отбор. За защитниците Белаид и Нину пък ще се търсят купувачи, като надеждата на ръководството на "Левски" е да измъкне поне минимална трансферна сума от раздялата с тях. 

Испанецът Мигел Бедоя съобщи, че остава при "сините", а сънародникът му Антонио Аниете все още обмисля бъдещето си. Техничарят става свободен агент, а същото е положението и с Роман Прохазка.

Сръбският вратар Боян Йоргачевич изрази готовност да продължи в "Левски". Крилото Либан Абди също беше на разговори с Гонзо и Тонев. "Всичко е в ръцете на двата клуба, защото имам договор с Ризеспор. Те трябва да се разберат. Чувствам се добре в "Левски", тук ми хареса", коментира Абди.

Сомалиецът почти сигурно ще се присъедини отново към Ризеспор, след като наемът му в "Левски" изтече.

В следващите дни Гонзо и Тонев ще водят разговори и с българските футболисти, както и с евентуални нови попълнения на "сините", набелязани от треньора Стойчо Стоев.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015