"Левски" ще вземе решение за бъдещето на полския нападател Лукаш Гикиевич най-късно до края на тази седмица. В офиса на клуба вече е пристигнало писмо от адвоката на футболиста Георги Градев с различни искания. Гикиевич поставя ултиматум да бъде върнат в тима или да получи неустойка, за да не подаде жалба до ФИФА.

"Ситуацията с моя клиент Гикевич е много неприятна, защото не само че тренира сам и/или с втория отбор, по-рядко второто, но не играе мачове и не получава възнаграждението си и други плащания, уговорени в трудовия договор", написа Георги Градев в профила си на социалната мрежа „Фейсбук”.

„Гикиевич е отстранен от първия отбор без каквато и да било процедура и заповед за неограничен период от време. Това е недопустимо и нарушава договора и правата му. Надявам се, че колегите от „Левски”, с които винаги съм имал добър диалог, ще започнат да изпълняват договора коректно още тази седмица, за да не се наложи арбитраж пред ФИФА“, допълва адвокатът.

Старши треньорът Стойчо Стоев и спортният директор Георги Иванов не искат Гикиевич в състава. Причината е, че полякът напсувал наставника след победата с 3:1 над Марек в Дупница преди няколко седмици. До момента Гикиевич е изиграл 6 мача в „А” група, в които има два гола. Участвал е и в три срещи за купата, в които също е бил точен веднъж.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015