Иво Тонев, който заедно с Александър Ангелов и Николай Иванов поемат управлението на "Левски" след оттеглянето на Тодор Батков, съобщи, че "сините" имат осигурени близо 20 милиона лева бюджет за следващите 3 години. 

"Емоционален момент. Първо искам да благодаря на господин Батков за това, че ме покани в "Левски" в края на 2011 година и ми даде възможност да се докосна до този велик клуб. В последния месец имахме много разговори и се опитвахме да намерим решение на проблемите, които има "Левски". Те не са от днес. Зимата аз взех решение да се върна отново. Взех това решение, защото бях информиран колко е тежка ситуацията в клуба. Радвам се, че се структурира Управителен съвет с участието на феновете. Повечето събрания протичаха като това днес - със спорове, но с мисъл за доброто на "Левски". Няма да има мажоритарен собственик в "Левски" от тук насетне. Това е много важно за бъдещето на клуба. Няма да има един човек, който да налива пари, а някой да ги харчи. Водим доста напреднали преговори с голяма компания, която може да бъде основен спонсор, но може да бъде и акционер. Ако това стане, ще има четирима акционери", заяви Тонев.

"Желанието ни е на Общото събрание да връчим процент от акциите на са в Тръст "Синя България" или в НКП. Това обаче е важно за бъдещето на "Левски". Бюджетът за "Левски" е гарантиран за 3 години напред. Този бюджет дава стабилност в определени рамки. Той може да расте, ако всички заедно работим в тази насока. Заедно ръководството на "Левски" и публиката. Заедно да гледаме в една посока и клубът да просперира. Футболен клуб "Левски" ще се управлява само от Управителния съвет. Повече няма да има силен човек, силна фигура и прочие. Сега ще има Управителен съвет. Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет. Само заедно можем да направим "Левски" това, което искаме. Дисциплината ще води клуба във всяко едно отношение. В работата, на стадиона, извън стадиона. Естествено става дума и за финансовата дисциплина. Бюджетът е в размер на 6 милиона и половина лева. Това наложи намаляване на заплатите на всички в клуба. С голяма част от хората са проведени разговори. Не е лесно на двамата човека, които оперативно ще управляват клуба - става дума за Гонзо и Баждеков. Гонзо има цялата спортно-техническа власт – първият отбор и школата. Аз футболисти не гледам, няма и да го правя в бъдеще. Моята намеса е, когато стане дума за пари", продължи Тонев.

"Искаме дисциплинирано харчене на пари. Имаме над 4 милиона и половина лева задължения към НАП. Първостепенна цел е да си изплатим задълженията и да не трупаме нови. След 3 години финансово "Левски" трябва да е стабилен клуб. През това време всички хора трябва да полагат двойно повече усилия, за да се върне клуба на водещата си позиция. Много е важна подкрепата на феновете. Ние сме се постарали да осигурим финансов бюджет, който да гарантира съществуването на "Левски", но подкрепата на публиката е най-важното нещо. Да, в Бургас бе велико. Но за нас е важно тази публика да я имаме на всеки мач. Без значение с кой играе. Всеки противников играч трябва да усеща мощта на публиката. Ние самите трябва да усещаме подкрепата. Няма как ако има 2000 души да се усети подкрепата. Това е богатството на "Левски". Това е силата на "Левски". Нашето желание е да работим открито и почтено за "Левски". Отворени сме да правим бизнес и приходите на влизат в касата на клуба, а не в джоба на някой друг. На всеки три месеца ще има одит на клуба и той ще се качва в сайта на клуба. Там ще се показват всички приходи и разходи”, добави Тонев.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ