Мениджърът на ЦСКА Милен Радуканов даде официалната си пресконференция преди двубоя със Стяуа. Първият плейоф от Лига Европа е в четвъртък (18 август) от 20:30 часа българско време на стадион “Д-р Константин Радулеску” в Клуж. При засилен медиен интерес Радуканов говори почти 15 минути за предстоящия двубой с румънския гранд.

“Надявам се, че нашият отбор ще направи добър мач, ще извлече добър резултат, който да ни даде шансове преди втория двубой в София. Стяуа е фаворит, защото беше поставен при жребия. Съперникът е добър и уважаван от нас отбор, знаем историята на Стяуа, знаем, че е европейски шампион и винаги играе добре в групите на Шампионската лига или Лига Европа. Надявам се да се противопоставим достатъчно добре на съперника”, бяха встъпителните думи на младия специалист.

-Зику ли е най-добрият трансфер на ЦСКА?
-Зику е един от добрите трансфери на ЦСКА в последно време, изключителен футболист, знам неговата кариера, разчитаме на качествата му. Имаме обаче още 25 футболисти, ние разчитаме на колектива.

-Готов ли е да играе добре срещу Стяуа?
-Той е достатъчно амбициран да се представи силно срещу Стяуа. Знам, че не го обичат много медиите в Румъния. Иска да покаже на всички Стяуа, че са сгрешили като не са го взели в техния отбор.

-Какво е положението с Жуниор Мораес, той ще играе ли утре вечер?
-Мораес е играч за ЦСКА за следващите 3 години, няма да играе срещу Стяуа. Чакаме решението на ФИФА в началото на септември, за да го картотекираме в нашия отбор.

-Защо тогава е тук, в Румъния?
-Да види обстановката в ЦСКА. Той е нов, от един месец е в тима. Ние обичаме да сме всички заедно, да има разбирателство в тима.

-Коя е най-добрата страна на Стяуа?
-Традицията. Това е отбор, който постоянно участва в евротурнирите. Най-добрият тим в Румъния, на този етап това е най-силната страна на Стяуа.

-Кои от новите попълнения успяхте да картотекирате за мача със Стяуа?
-От тримата нови картотекирахме единствено Денис Халилович.

-В медиите се появиха слухове за уговорки между двата отбора?
-Несериозно е да говорим за такива неща, когато става въпрос за мачове от плейофите на Лига Европа.

-Чувате ли се с Йон Андоне?
-Да, говоря с него постоянно, всеки месец се чуваме. Поддържам връзка и с други хора от Румъния, а сега се възползвам от случая да пратя много поздрави на г-н Андоне.

-Колко ви помогна това, че знаете румънски език?
Достатъчно много, защото можех спокойно да говоря със Зику и Мораес за обстановката на Стяуа. Те ми дадоха полезна информация, следих постоянно какво се пише в румънските медии. Това е предимство за мен.