ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Изпълнителният директор на “Ботев” (Пловдив) Ангел Палийски обяви в ефира на ТВ 7, че съдията Таско Тасков е опорочил двубоя от 14 кръг на “А” група с Лудогорец (0:1). Според него проблемът не е в Таско Тасков, а в таскотасковщината в българския футбол. Палийски призова президентът на БФС Борислав Михайлов да си подаде оставката.
 
“Мачът с Лудогорец беше моментът, в който чашата преля. Имаме проблем със съдийството от началото на сезона. Опитвахме да запазим толерантност и да премълчаваме нещата. След осмия кръг започнахме да се оплакваме. Тогава заваляха и наказанията на наши състезатели и хора от управата”, разкри Палийски.
 
“Нагло поведение от страна на Таско Тасков на мача с Лудогорец. Той всячески се опита да опорочи мача. Предоставили сме запис на съдийската комисия, която ще разгледа случая на 4 декември. Проблемът не е дали съдията ще бъде наказан за няколко мача или една година. Проблемът е в таскотасковщината на българския футбол. Ще дойде друг съдия и той ще постъпва по същия начин”, заяви изпълнителният директор на “Ботев” (Пловдив).
 
“Засадата при отменения гол на Иван Цветков е слугинаж в полза на Лудогорец. Станичният съдия изчаква топката да влезе в мрежата и тогава размахва флага. Това сега се случва с “Ботев”, но след няколко кръга ще пострада и друг отбор. Таско Тасков се чувстваше гузен от свършената работата. Той сам отлагаше момента, в който да напусне стадиона. Уверихме го, че полицията си е свършила работата и навън вече няма ядосани фенове. Той обаче само отлагаше с 15 минути, 10 минути и т.н. То е ясно – гузен, негонен бяга”, допълни шефът в пловдивския клуб.
 
“Призоваваме Борислав Михайлов да си подаде оставката заради всичките проблеми във футбола, с които БФС не може да се справи”, категоричен беше Ангел Палийски.