Манчестър Юнайтед за втори път в последните 3 години прати един от водещите си скаути в България. Черногорецът Будимир Вуячич пристигна в София и ще гледа през уикенда няколко мача от родното първенство, пише „Труд“.
 
Вуячич - шефът на съгледвачите на "червените дяволи" за Източна Европа, бе в основата на пробите, които Раис Мболи изкара в Юнайтед през 2010-а. Тогава алжирецът бе вратар на Славия и до конкретна оферта не се стигна.
 
Довереният човек на Сър Алекс Фъргюсън е личен приятел на президента на "белите" Венцеслав Стефанов. 49-годишният футболен скаут Вуячич не разкри конкретните цели на мисията си. Но е сигурно, че ще бъде на трибуните в събота за вечното дерби ЦСКА – "Левски". В неделя скаутът ще пътува за Пловдив, за да гледа двубоя между местния Локомотив и Славия.
 
Манчестър Юнайтед дължи на Вуячич препоръки за играчи като Карел Поборски (1996 г.), Неманя Видич (2006 г.), Зоран Тошич и Адем Ляич (2009 г.). Всички те бяха привлечени на "Олд Трафорд" и играха там с променлив успех, а Видич все още е част от „червените дяволи“.