Стойчо Младенов похвали футболистите на ЦСКА след победата над “Левски” с 1:0. Единственото попадение в дербито от 9-ия кръг реализира Серж Нюаджи.



“Надиграхме “Левски” от тактическо естество, днешният футбол е тактика и пак тактика. Днес мога да кажа голямо браво на момчетата за това, което направиха. Търсехме изненада и се получи със Серж на върха на атаката. Играхме по-добре във всички фази на играта, разбира се, че противникът също създаде добри неща. Благодарение на публиката отново се създаде атмосфера, която даде възможност на футболистите да покажат възможностите си. Имаше интрига, битка. През цялото това време, нашият състав, ни съпътстват хиляди проблеми, от завършването на шампионата миналата година – правене на селекция, разпродажба на боеспособен отбор, участието ни в УЕФА, началото на сезона. Знаете с колко футболисти разполагах. Това беше най-тежкият период в началото на клуба. Няколко пъти го повтарям. Трябва да съумеем с работа и търпение да се върнем на правилния път. За да може ЦСКА да се върне на първото място, което му приляга”, заяви Стойчо Младенов.



“Момчетата се подобряват във всеки мач. Тази класа, която ни липсваше в крайната фаза, пред гола, днес я подобрихме. На нас ни трябва точно това, нови попълнения в атака. Не ги говоря тези неща, за да оправдавам някого, напротив – трябва да се привлекат хора, за да може ЦСКА отново да се върне на победния път и да побеждава. Ако ние имахме такива футболисти в атака, днес резултатът щеше да бъде троен. Видяхте един Серж на 20 години какво направи”, коментира още Екзекутора на Ливърпул.



“Перфектно съдийство, имаше изблици, и ние бяхме недоволни, но така е видял реферът, така е отсъдил. Ако някой си мисли, че в такъв мач няма да има битка, война дори, това няма да е ЦСКА – “Левски”. На мен ми се иска още по-зрелищни да стават мачовете. Иска ми се да вярвам след тази победа, че ръководството ще ми вярва на 100 процента и ще ми се довери да направя отбор, който аз искам. С “Левски” на Иво Тонев и Иван Вуцов имахме отлични взаимоотношения преди и след мача. Така трябва да бъде. Благодаря на Иво Тонев, че дойде и поздрави отбора в съблекалнята. Битката трябва да бъде на терена, но тя там приключва”, завърши Младенов./БЛИЦ