Димитър Пенев коментира създалата се неприятна ситуация в националния отбор по футбол. Треньор №1 на ХХ век у нас защити селекционера на тима Любослав Пенев, който е и негов племенник. Днес се навършиха и 21 години от великата ни победа на “Прак де Пренс” над Франция с 2:1, осигурила ни класиране за Мондиала в САЩ през 1994-а.

“Няма да му правя анализ на Любо, има достатъчно специалисти и журналисти. Само трябва да върна назад колелото. При мен имаше същия случай. Ние също имахме такива мачове - от всички коридори вратите бяха затворени. Затова нека се изиграят всички мачове и тогава да се броят точките. Накрая да се тегли една черта и да се видят точките. Нека не сравняваме това поколение с миналите. Нашият състав тогава беше с един заряд, всеки искаше да скочи напред, да направи нов договор. Сега къде са “Левски” и ЦСКА?”, попита Пенев в предаването “Зона спорт” на Ринг тв.

Стратега от Мировяне се върна далеч назад в спомените си около победата над “петлите” в световната квалификация. “Стотици хиляди поздравления имам за всичките тези години. Днес ще се съберем с екипа от тогава и ще се почерпим - ще пийнем червено, който иска бяло. Може и водка, коняче…Спомените са много. Сега държавата още ни дължи 50% от обещаните награди, но няма да споменавам какви са”, добави той.

Пенев говори и за предстоящото дерби между ЦСКА и Лудогорец от 16-ия кръг на “А” група: “ЦСКА ще направи един добър мач. Стойчо всичко възможно ще направи. Феновете също ще подкрепят отбора”.

Носителят на орден "Стара планина" I степен е работил в кувейтския Ал-Ярмук и саудитския Ал Насър в периода 1997-1998 г. През 2003 г. Пенев беше начело на китайския Льолин. За последно Стратега води ЦСКА, но ръководителите от "Титан" го освободиха в началото на 2012 г.


Нашата група "Н" за европейските квалификации