Георги Минчев със сигурност ще остави завинаги името си в историята с това, което направи снощи. 26-годишният таран на Локомотив (Пловдив) вкара хеттрик за победата над ЦСКА с 3:1.

Нападателят разплака бившия си отбор, като успя да реализира трите попадения в рамките само на 17 минути.

Така Минчев стана едва вторият играч в историята на българския футбол, който вкарва хеттрик срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“. От първия такъв случай изминаха повече от 58 години. До снощи с такова постижение - да се превърнеш в герой в Борисовата градина за гостуващия отбор с цели три отбелязани гола, можеше да се похвали само някогашният таран на Марек Трайчо Спасов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+) 

На 8 септември 1963 година дупничани побеждават ЦСКА на „Армията“ с 3:2, като до 50-ата минута повеждат с 3:0. Нападателят  на Марек е точен в 8-ата, 12-ата и 50-ата минути. След това с голове на Димитър Якимов в 67-ата и Христо Джорджилов в 84-ата минута „червените“ успяват да направят загубата си по-почетна. 

Малко по-късно - през сезон 1965/66 Трайчо Спасов става голмайстор на първенството с екипа на Марек, вкарвайки 21 попадения.

След края на сезона е привлечен в Левски, за да замести тежко контузената звезда на "сините" Георги Аспарухов, който пропуска почти всички мачове през есента на 1966-а. Спасов изиграва 7 шампионатни срещи за Левски, в които вкарва два гола, след което е освободен и се завръща в Дупница.

Иначе загубата на ЦСКА от Локомотив (Пд) е първо поражение за "червените" на "Армията" от две години и три месеца. Последният случай, когато ЦСКА падна у дома беше на 20 юли 2019 г. Тогава Черно море измъкна победа със същия резултат 3:1 от стадион "Българска армия". 

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа