ЦСКА победи "Левски" с минималното 1:0 в дербито на 27 кръг на "А" група. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски". Това е трети пореден успех за "червените" в първенството, които в редовния сезон спечелиха с 3:0 и 1:0. ЦСКА постигна два успеха в рамките на една седмица, след като биха с 1:0 миналия уикенд с гола на Емил Гъргоров от дузпа. Днешният двубой бе от първия кръг на плейофите след разделянето на отборите в две седмици.

"Три пъти да биеш "Левски" не е шега работа. "Левски" е силен отбор, винаги ни е било трудно. Сега с мъжество, тактика и себеотрицание резултатът е ясен. Искам едно нещо да кажа, моля се за младите звезди на отбора. Това е утрешният ден. Днес видяхте Иван, преди това видяхте Тони, скоро и Браян. Това, което започнахме през октомври, днес се берат плодовете. Идва млада генерация. Благодаря на всички, на прекрасната публика, на всички. Няма да говорим за амбиции, а за това, че искаме във всеки един мач да побеждаваме. Ако до края на шампионата имаме само мачове с "Левски", ще станем шампиони", каза Александър Томов, който даде дълга пресконференция след двубоя.

"Когато започнахме през юли не сме си мечтали за това. Мечтаехме да влезем в първата седмица. Не искам да поставям категорична цел. Тръгнахме от много ниско ниво, изкачихчме се. Видяхте през второто полувреме с цялото ми уважение срещу "Левски" как се играе. Младата генерация няма умора, дойдоха от силни европейски грандове. Преките двубои с Литекс и Лудогорец ще се окажат решаващи. "Левски" поизостана. ЦСКА ще покаже много, бъдете уверени. Аз обаче няма да кажа нищо, ще кажа само, че играем вабанк, това е цесекарският дух. Четирите мача с Литекс и Лудогорец ще решат много неща", добави шефът в Борисовата градина.

"Три победи и един равен за купата, който загубихме злощастно с дузпи, в който надиграхме съперника. От тук нататък трябва да покажем, че вървим нагоре. Да покажем, че няма отбор, който да се каже, че е по-силен от нас. С тази дълга скамейка, защото днес играхме без шестима основни играчи, а това не се почувства. Онзи ден говорих със Стойчо, получих благодарност, защото имаме дълга скамейка", допълни Томов.