Силният човек на "Герена" Иво Тонев разясни думите си след мача с Монтана (0:0), когато заяви, че "Левски" ще стане шампион и че има начини, които трябва да бъдат използвани. Шефът на "сините" заяви също така, че повече няма да разговаря с футболистите, на които е обиден.

"Може би и нарочно го казах това, за да видя хората, които си мислят погрешно за "Левски". Това ми е мисленето и характера. Аз няма да изпитвам удоволствие, ако станем нечестно шампион. "Левски" ще стане шампион на терена. А какви са начините? Ето, единият е пред вас - идването на Даниел Боримиров. Другият начин са наказанията, която налагаме. Те са по желание на старши треньора Илиан Илиев, съгласувани с Боримиров", заяви Иво Тонев.

"Предупредих футболистите, че от днес нататък нямам желание да разговарям с тях. Затова сега им казвам да не ме търсят. Ако искат нещо, нека говорят с Даниел Боримиров, той ще ми предаде. Меко казано съм разочарован от тях. Ние сме им осигурили най-добрите условия в България, а няма резултати", заяви Тонев.

"Предложение на треньора е и размера на финансовите санкции, които налагаме. Надявам се, че просто ги задържаме за два месеца и ако станат шампиони - ще им ги изплатим. Не приехме оставката на Илиев. По негово предложение Даниел Боримиров се завръща като спортен директор. Той е последният спортен директор, който е ставал шампион и се надявам през май отново да стане. Каквото и да се случва в тези 12 мача, Илиан Илиев ще е треньор. И до момента съм изпълнявал всичките желания на треньора", допълни Тонев.

"Не се е променило това, което съм казал за Христо Йовов (б.р. - Бижутера е гласен за шефско място след края на сезона). Батков беше в чужбина и съм го информирал за всичко. Прие нормално назначението на Боримиров. Когато се прибере, ще се видят и ще разговарят. "Левски" е над всичко и аз вече съм го разбрал", завърши Иво Тонев.