Председателят на тръст „Синя България“ Васил Колев коментира плановете на сдружението след проведеното днес отчетно-изборно събрание, на което той запази поста си. Колев разкри и идеята футболният клуб „Левски“ да придобие собствеността върху баскетболния.
 
„Най-важното е да затвърдим позициите и да управляваме в „Левски“ с отговорност и с идеи за излизане от кризата. Искаме да организираме по-добро структуриране на клуба. Най-първата задача е свързана с акциите. Искаме да се включим възможно най-рано, за да сме максимално ефективни и второ да помогнем да се организира възможно най-бързо, за да може до 24 май, до 101-ия рожден ден на клуба, да имаме една максимално раздробена собственост. На първо място в работата ни в следващите шест месеца е маркетингът. Трябва да назначим и мениджър, което е много важна работа“, коментира Васил Колев.
 
„Остава и идеята баскетболният клуб да бъде придобит от футболния, което се надяваме да консолидира общността. Има много неща, не знам от кое по-напред да започнем. Големият интерес към тръста ме изненадва. Само за последните дни имаме 300 нови членове. И това стана само в последните дни след обявяването на инициативата за дарителската кампания с акциите. Явно хората повярваха, че нещата могат и да се получат“, обяви председателят на тръста.
 
„На теория едва ли скоро тръстът ще вземе 51%. Аз се надявам двама, трима или четирима по-големи акционери да вземат дял от по няколко милиона. След това множество дребни акционери множество и тръстът вече в зависимост от това дали ще можем да изпълним ангажимента с 15-те процента. Това вече ще е сблъсък на концепции в едно нормално акционерно дружество. И този, който има най-добра концепция, ще опита да привлече другите към себе си на Общото събрание. В един момент може да се случи така, че да привлечем и Тодор Батков на наша страна, в зависимост от идеята ни“, добави шефът на „Синя България“.